lördag 18 juni 2011

Lugn lördag

Idag blir det en dag i långsamhetens anda. Min äckelförkylning som började i torsdags finns kvar och irriterar. Tjock i halsen "och mitt huvud känns så tungt", men jag sitter i soffan och försöker läsa tidningen och dricka kaffe. Kaffet smakar inte gott. "Det är ett tecken på att man inte är kry", sa alltid min mormor - och så är det.

Jag var på en underbar massage i onsdags och det var säkert den som framkallade förkylningen. Nu vill jag bara bli frisk så jag kan gå nästa onsdag igen. Det gör ont, men ändå gott. Jag går hos en kvinna i närverket, som har firman CMOA i Partille och om någon bor i närheten, så kan jag varmt rekommendera henne.

Maken är på "brumtävling" idag, dvs STCC, som körs på Bananpiren i Frihamnen. Jag förstår inte fascinationen med att se bilar köra runt, runt , men å andra sidan förstår han inte riktigt min fascination för tyger och garn, så det jämnar ut sig.

I parken utanför pågår stort barnkalas, med "äkta" clown som vrider ihop ballongdjur till barnen och lär dem vika pappersflygplan - tårtätning är det också och de har spänt upp en stor baldakin mitt i parken.
Det är kul att det händer så mycket precis utanför fönstret när man själv känner sig som en urvriden "diskelase" (disktrasa).

Queen Shiva håller också ett långsamt tempo idag. Länge, länge satt hon i den stora bruna kartongen på golvet och bara glodde. Nu har hon parkerat sig i soffan och tvättar sig, efter att ha gjort en rush efter en fluga, som förgäves försökte komma undan. Nu ligger flugan lugnt och stilla i en varm kattmage.

Så dramatiskt är livet idag hos Ruta Ett! Hur har ni det?

13 kommentarer:

 1. "Tackar som frågar"! :)

  Här hos mig är det lite småregnigt nu på eftermiddagen.
  Maken och jag sitter och jobbar med lite bildbehandling på datorn, efter att ha varit ute en sväng på förmiddagen och fotograferat.
  Då var det riktigt härligt väder.

  Nu ska jag iväg ner till stan och lämna tillbaka en dvd-film som vi kollade på igår kväll - "The king´s speech".

  Ha det gott A och Krya på dig!

  SvaraRadera
 2. En langsom dag kan være godt for bånde krop og sjæl :-)

  SvaraRadera
 3. Jag var med Örtasällskapet på Furets plantskola och köpte en Maakiia och i Blomsdals örtagård på privat visning med fika tillsammans med Leif och en person till. Det blev många plantor där. De måste väl i jorden i dag. Då väntar jag på SOLEN! Krya på dig, syster! Kram!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. SoF:
  " the King's speech" tyckte jag mycket om. Fina skådisar, vacker engelka och en film om manlig vänskap ser man inte så ofta.

  SvaraRadera
 6. Cicki:
  Tack, jag ska göra mitt bästa.

  SvaraRadera
 7. Losarinas mor:
  Jo, det är så rätt. Det är sakönt att säga till sig själv...idag gör jag inget.

  SvaraRadera
 8. Storasystern:
  Uj, det låter roligt merd örtagård, men solen verkar det som vi får vänta på ett tag till.

  SvaraRadera
 9. Hoppas att diskelase-tillståndet gett med sig för nu är det regnig måndagmorgon och all energi behövs!

  SvaraRadera
 10. Det är måndag när jag tittar in här och det är gråmulet och rätt trist ut, precis som det varit under helgen när jag varit ledig ,-))

  Men kanske .., kanske .., att det blir fint?

  Krya på dig - om du inte har gjort det redan -!

  SvaraRadera
 11. Bara trädgård:
  Diskelasetillståndet är aningen mindre (bättre?), men det passar måndagsmorgonen. Hostar mig igenom natten och går upp tusen gånger varje natt.
  MEN i morgon är det säkert bra =)

  SvaraRadera
 12. Elisabeth:
  Här är det samma gråväder. Vi bor ju ändå ganska nära varandra numera.
  Trist att det regnar när du är ledig, då kan du ju inte göra annat än att ligga på Eketorp med gullpElle på magen. Sånt måste ju också skötas om.
  kram

  SvaraRadera