torsdag 4 mars 2010

Korten på bordet!

Efter en lång diskussion igår kväll om hur man ska tackla sitt liv och svårigheter som dyker upp, så klarnade många saker för mig. Men ett blev tydligare än andra:

Var och en har ansvar för sitt liv och sina handlingar! Ingen kan leva livet åt någon annan, eller ta konsekvenserna för någon annans handlingar. Det får man vackert göra själv.
Jag har många gånger hållit människor om ryggen, förklarat, förtigit sanningen och till och med tagit till lögner för att någon inte ska fara illa. Det har också inneburit för min del att jag har blivit den som ofta fått ta konsekvenserna för någon annans handlingar.

Men jag är trött på det nu och vill inte göra det längre. Det kommer inte att bli lätt för mig nu när det ändå är tungt, men jag tror att jag måste för min egen skull och kanske kommer det att bli lite lättare att andas och självkänslan kommer att växa en aning...kanske.

Till att börja med ska jag stilla mångas nyfikenhet om vem X och Y är i mitt inlägg från den 8 och 10 februari -10
Y är "2 knit" och X är "Tummelisa Garn & Design", och båda butikerna finns i Göteborg.

2 kommentarer:

 1. Mycket BRA och modigt skriv! Ingen av oss bör, eller ska, ta ansvar för andra människors dumhet.
  Vi kräver av oss själva att vi måste stå för våra dumheter, ska vi då inte kräva detsamma av andra?

  Varm kram... från en trött en!

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt! Men ibland tar det lång tid att inse det. Man gör det av lojalitet, för att vara snäll eller för att det är enklast så. Men inte längre!
  Varma kramar tillbaka,vännen....

  SvaraRadera