lördag 27 juni 2015

Shopping spree

Oj, vad tiden går och så lite jag skrivit på en hel vecka - ingenting!
Men medan jag väntar på att älskade maken gör middag så kan jag berätta om lördagens shoppingrunda nere i stan.
Idag hade vi inget planerat förutom att G. behövde fylla på - eller rättare sagt byta ut - förrådet av t-shirts, så efter morgonkaffet (hmmmm) tog vi spårvagnen ner till stan och skuttade, nåja...av vid Brumparken. (Brumparken kallades Brunnsparken av pågarna när de var små och vi har fortsatt med det. Jag vet inte om det brummas så mycket där, men det låter lite gulligt tycker jag - ungefär som om det är nån samlingsplats för alla nallar i stan.)
Vi startade hos Panduro där jag inhandlade lite metalltråd och några små "ändpluttar" till ett "smyckesexperiment" jag håller på med. Kanske kan det bli nåt till butiken, vem vet?
Tovade armband med dekoration i virkad
 metalltråd med och utan pärlor.

På Ö.Hamngatan strosade många turister och det såg ut som om många seglare hittat hit. Vi såg den nya elbussen smyga förbi oss - vi hörde den inte - och det var stoooor skillnad mot de skramliga och gnisslande spårvagnarna, som annars dominerar här.

Vi mellanlandade i sportaffären och hos herrekiperingen innan jag dök in i Gudrun Sjödéns affär. Där var det stor sommarrea och jag fyndade byxor, en mysig lavendelblå kofta och ett linne. Jag orkade förstås inte prova, men de har 30 dagars öppet köp även på reavaror. Förträffligt tycker jag när man inte alltid orkar prova i butiken.
Den mysiga, lite längre koftan...sådär
lagom tunn som man kan använda året runt.

Ett härligt linne i fint mönster.

Det roliga blommönstret på byxorna -
och alla plaggen är i ekologisk bomull!

...och som alltid får man det man köpt i fina tygkassar,
 Just de här färgerna är precis i smak!
Man blir ju så kaffesugen när man shoppar och var är det säkrare att få gott kaffe än på kaffebutikens uteservering. Den hade vi inte provat förut, men dit kommer vi att gå fler gånger. De serverade den godaste espresso jag någonsin druckit - stark men inte frän, som de så ofta är annars. Det roliga var att om man ville så kunde man få välja kaffebönor.
Till kaffet åt vi fantastiskt god mjölkchoklad från Chokladfabriken i Malmö, som den numera heter. Gamla Mazettifabriken cyklade jag förbi varje dag när jag skulle till skolan och herregud, vad det doftade gott därifrån av kakao och vanilj. Den doften kan jag känna när jag vill.

Det var så himla kul att strosa runt idag och jag älskar verkligen stadslivet med alla sorters människor, lite trafikbuller och avgaser och utbudet av allt möjligt. Jag kan också uppskatta landet och naturen, men jag är nog en obotlig asfaltblomma. Jag längtar alltid tillbaka till stan.
Nu är visst middagen klar och då är det färdigskrivet här!
Trevlig lördagskväll!

5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag har också växt upp i asfalten, om än i olika städer, och gillar staden med allt liv. Ändå är jag naturälskare också.... Det bästa av båda försöker jag få.

mossfolk sa...

Och jag är precis tvärt om. Jag älskar skog och lugnet på liten ort (vore jag inte så rädd för att köra på smala isiga småvägar skulle vi nog bo på landet), men uppskattar absolut att göra besök i stadspulsen lite då och då. Det är dock alltid lika skönt att komma tillbaka hem till lugnet igen ;)

Ruta Ett sa...

Det låter som en klok strategi. Själv känner jag mig alltid som om jag är på besök i naturen och egentligen inte alls hör hemma där.

Ruta Ett sa...

Så olika kan det vara! Jag trivs ute på picknick och så men inte mer. Jag är verkligen ingen "skogsmulle" och är mycket osäker i skogen. Jag är en sån som vill ha ordentliga gångar och inte stigar etc

Steel City Anna sa...

Många härliga mönster! Jag är en utpräglad city girl säger min man, han delar upp folk i olika kategorier, finns också småstad och lantis :) han såg att jag var en city girl på en gång sa han. Det är jag nog. Men jag tycker hemskt mycket om fåren och hedarna och de små byarna här i England :)