Vi har så kallt inomhus att jag sitter med elfilten om benen när jag sitter i soffan och stickar.
Idag kom jag på en genialisk idé.
Om jag kör igång ett bak så blir det varmt - åtminstone i köket!
Sagt och gjort:
Här är resultatet:
Ja, det blir många vinster när man bakar. Mitt bröd är ett fröknäcke, som man snabbgör i micron. Det tar 4 minuter istället för en timme. Passar mig utmärkt!
MICRO FRÖKNÄCKE 1 ägg 2 msk sesamfrön ½ dl solrosfrö ½ dl pumpafrö 2 msk krossad eller hel linfrö 1 tsk bakpulver 1 tsk fiberhusk 2 tsk chiafrö ca 1 tsk salt i smeten eller flingsalt att strö över Vallmofrö att strö över ~~~~ Blanda de torra ingredienserna. Smält 2 msk deodoriserad kokosolja eller smör eller använd rapsolja. Vispa upp ägget med en gaffel och vispa ner i oljan/smöret. Tillsätt fröblandningen & låt svälla några minuter innan du brer ut smeten på en mattallrik. Lättast att använda handen eller en slickepott. Strö på flingsalt (om du inte tillsätter salt i smeten) & vallmofrö. In i micron ca 4-4½ minut på full effekt. Dela direkt i bitar och låt svalna. Det blir ett väldigt sprött knäcke så det går lätt sönder tyvärr.
Jag hade inga chiafrön i och det går alldeles utmärkt utan!
Vilken smart idé! Men jag jagar nog ut maken för att hämta ved och tänder en brasa i stället. Eller fortsätter med värmefilten om jag inte får ut honom.
Åh en dejlig måde at skabe varme på :)
SvaraRaderaHer er det også vildt koldt ! Den blæst tvinger sig adgang inde som ude..Og vi har ikke engang noget sne !
Vi har heller ingen snö och vinden är isande! Men det kommer kanske lite snart!
RaderaHaha, så gjorde jag ofta när vi bodde i lägenhet. Dessutom doftar det gott :) Ditt bröd ser spännande ut!
SvaraRaderaJa, det blir många vinster när man bakar. Mitt bröd är ett fröknäcke, som man snabbgör i micron. Det tar 4 minuter istället för en timme. Passar mig utmärkt!
RaderaHelt glutenfritt - innehåller bara ägg, frön och lite olja.
RaderaDu har möjligtvis inte ett recept på det?
RaderaJovisst har jag det! Här kommer det:
RaderaMICRO FRÖKNÄCKE
1 ägg
2 msk sesamfrön
½ dl solrosfrö
½ dl pumpafrö
2 msk krossad eller hel linfrö
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
2 tsk chiafrö
ca 1 tsk salt i smeten eller flingsalt att strö över
Vallmofrö att strö över
~~~~
Blanda de torra ingredienserna.
Smält 2 msk deodoriserad kokosolja eller smör eller använd rapsolja.
Vispa upp ägget med en gaffel och vispa ner i oljan/smöret.
Tillsätt fröblandningen & låt svälla några minuter innan du brer ut smeten på en mattallrik. Lättast att använda handen eller en slickepott.
Strö på flingsalt (om du inte tillsätter salt i smeten) & vallmofrö.
In i micron ca 4-4½ minut på full effekt.
Dela direkt i bitar och låt svalna.
Det blir ett väldigt sprött knäcke så det går lätt sönder tyvärr.
Jag hade inga chiafrön i och det går alldeles utmärkt utan!
Vilken smart idé! Men jag jagar nog ut maken för att hämta ved och tänder en brasa i stället. Eller fortsätter med värmefilten om jag inte får ut honom.
SvaraRaderaVärmefilt går ju också bra! Eller brasa!
RaderaTack för påminnelsen. Jag måste sätta en surdeg.
SvaraRadera