måndag 4 januari 2016

Kyla och värme

Vi har så kallt inomhus att jag sitter med elfilten om benen när jag sitter i soffan och stickar.
Idag kom jag på en genialisk idé.
Om jag kör igång ett bak så blir det varmt - åtminstone i köket!
Sagt och gjort:
Här är resultatet:

Till herrn i huset

...och till frun i huset

...och värme till oss båda!

10 kommentarer:

Miri Vandre blandt ege sa...

Åh en dejlig måde at skabe varme på :)
Her er det også vildt koldt ! Den blæst tvinger sig adgang inde som ude..Og vi har ikke engang noget sne !

mossfolk sa...

Haha, så gjorde jag ofta när vi bodde i lägenhet. Dessutom doftar det gott :) Ditt bröd ser spännande ut!

Ruta Ett sa...

Vi har heller ingen snö och vinden är isande! Men det kommer kanske lite snart!

Ruta Ett sa...

Ja, det blir många vinster när man bakar. Mitt bröd är ett fröknäcke, som man snabbgör i micron. Det tar 4 minuter istället för en timme. Passar mig utmärkt!

Ruta Ett sa...

Helt glutenfritt - innehåller bara ägg, frön och lite olja.

Bloggblad sa...

Vilken smart idé! Men jag jagar nog ut maken för att hämta ved och tänder en brasa i stället. Eller fortsätter med värmefilten om jag inte får ut honom.

mossfolk sa...

Du har möjligtvis inte ett recept på det?

Ruta Ett sa...

Jovisst har jag det! Här kommer det:

MICRO FRÖKNÄCKE
1 ägg
2 msk sesamfrön
½ dl solrosfrö
½ dl pumpafrö
2 msk krossad eller hel linfrö
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
2 tsk chiafrö
ca 1 tsk salt i smeten eller flingsalt att strö över
Vallmofrö att strö över
~~~~
Blanda de torra ingredienserna.
Smält 2 msk deodoriserad kokosolja eller smör eller använd rapsolja.
Vispa upp ägget med en gaffel och vispa ner i oljan/smöret.
Tillsätt fröblandningen & låt svälla några minuter innan du brer ut smeten på en mattallrik. Lättast att använda handen eller en slickepott.
Strö på flingsalt (om du inte tillsätter salt i smeten) & vallmofrö.
In i micron ca 4-4½ minut på full effekt.
Dela direkt i bitar och låt svalna.
Det blir ett väldigt sprött knäcke så det går lätt sönder tyvärr.

Jag hade inga chiafrön i och det går alldeles utmärkt utan!

Ruta Ett sa...

Värmefilt går ju också bra! Eller brasa!

Bert Bodin sa...

Tack för påminnelsen. Jag måste sätta en surdeg.