fredag 8 juli 2016

Que vadis?

Hej igen alla bloggläsarna! Det är jag - Ruta Ett, som vaknat till liv igen och kan nu se framåt med tillförsikt och nyfikenhet.
Man kan undra vad som hänt sen sist och det kan jag säga att det är en hel del, som gjort att bloggarna legat nere och varit alldeles tysta.
Men nu är jag pigg och nyter igen och livet, om inte leker, så ter det sig betydligt ljusare än för några månader sedan! 
Men det är livet! Det mesta är stressrelaterat, som det så fint heter. För att göra en lång historia kort:
 • Jag har flyttat från min ateljé och har nu all verksamhet med STORARTAT  hemma tills vidare
 • Operationen tog mycket mer energi än vad jag först trodde och återhämtningstiden blev lång
 • Packande och flytt och all oro inför det tog också mycket energi
 • Logistik med att få plats med allt hemma, planering och genomförande av att placera ut allt var rent ut sagt jäkligt jobbigt
 • Mest kraft tog nog ändå hanterandet av den dåliga stämning och medföljande stress som rådde i lokalen jag hyrde. Jag hade en uppsägningstid på 6 månader, men flyttade ut efter 5 (vilket både hyresvärd och hyresgäst, d.v.s jag, var väldigt nöjda med)
 • Mitt i allt detta tröt kreativiteten och det var svårt att få nåt gjort
Nu har jag snart rensat ut alla dåliga vibbar och alla tankar på det som varit och kan nu se framåt. Jag har en ny samarbetspartner och vi har roliga planer på mässor och marknader i höst + ett projekt tillsammans, som än så länge är på planeringsstadiet.

Sonen, som var utan både arbete och bostad och bodde i mitt "syrum", genererade också lite stress. Nu har han dock skaffat sig både arbete och bostad och jag andas lite.lättare
Så nu är det bara att gasa på!

Trevlig helg på er alla!
Tjingeling

11 kommentarer:

 1. Så skönt när allt börjar ordna upp sig.
  Här hemma har jag haft det ovanligt lugnt. Maken tog sonen med på jobb i onsdags med hotellövernattning. Dom har nyss kommit hem :-D
  Lyckat sy lite, fast inser att någon... sytt över en nål med overlocken :-( Testat att sy i trikå med vanliga maskinen och det ser ju faktiskt OK ut (Y)
  Trevlig helg <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, det är verkligen skönt! Känns lite som när migränen släpper. Ajajaj, sy över nål med overlocken - inte kul! Gick kniven sönder eller nåt annat?

   Radera
 2. Hvor godt at høre, at du er kommet igennem og kan mærke kreativiteten og glæde igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Livet går ju upp och ner, men det är skönt när lusen återvänder.

   Radera
 3. Upp och ner i nöjesbranschen... Skönt att du är på g igen och spännande med ny samarbetspartner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är väl det som gör det spännande! Lite nytt piggar upp!

   Radera
 4. Så härligt! Nej, livet är inte enbart en raksträcka med solsken, men tur att det kan vända och det gör det ju oftast. Ibland blir jag så döless alla floskel-citat om att man själv styr sitt liv -bla-bla-bla - och att allt hänger på tanken. Till viss del tror jag det, men inte alltigenom.
  Välkommen tillbaka!

  SvaraRadera
 5. Tack Elisabet! Ja, det finns en massa citat och talesätt som flyger runt i luften. Ibland är det som när man försöker argumentera med Jehovas vittnen; det finns ett citat för varje tillstånd! Men det beskriver ju inte just mig och mitt tillstånd eller världens tillstånd eller vad man nu vill!
  Visst är det roligt med glada tillrop då och då, men att säga att man själv styr sitt liv är att göra det för enkelt. Lite som att säga Att om du inte mår bra eller har det bra, så är det ditt eget fel!
  Kram

  SvaraRadera