Så här ser det ofta ut under sybordet!!! |
Första pris till största dammråttan någonsin går till den här tussen, som jag hittade under sybordet. Utan att dissekera den alltför ingående kan man få se både vanligt damm, katthår och trådar i den. Enstaka färger såsom turkos och blått finns, men annars grått.
Jag hade lovat hjälpa Melike med att lägga upp en kappa och då passade jag på att bjuda henne på lunch också. Hon är överkänslig mot gluten och då passar ju LCHF-mat utmärkt. Därför gjorde jag langos till oss. Så här såg de ut när de var friterade och ska svalna.
Vill du också göra LCHF-langos?
Här är receptet:
Det
här behöver du
- 1 cl olivolja
- 2 dl pofiber
- 1 tsk bakpulver
- 1 ägg
- 200 gr philadelphiaost
- 2 dl smakrik riven ost
- Salt
Gör
så här
Vispa
ägget lätt och blanda i olja, philadelphiaost samt bakpulver.
Blanda sedan ned de torra ingredienserna. Rör till sist ned den
rivna osten. Låt svälla i 5 min. Värm ugnen till 200 grader.
Platta ut 4 kakor på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 15 min.
Låt sedan svalna något!
Värm
sedan olja i stekpanna eller kastrull för fritering. Fritera sedan langosen gyllenbrun på båda sidor. Lägg upp på papper och låt rinna
av. Servera sedan toppat med cream fraîche, rödlök och rom.
Gillar
du räkor eller skagenröra passar det också superbra!
Langos kokt ägg, räkor, rödlök, rom, gurka och tomat |
Det var 5+ x 400 cm och hon hade ingen aning om vad hon skulle göra med det. Vi funderade och spånade och beslöt sen att jag skulle sy en lång, halsduk till henne av hälften och kanske blir det ett fodral till hennes laptop av en bit. Vad resten av tyget ska bli är fortfarande lite oklart.
Så här fin blev hon i sin nya halsduk! |
Vi ses ibland och fikar och jag är så glad att hon, som jag kunde vara mamma till, vill umgås med mig!
Vilket vackert namn - Melike -! Och jag är inte ett dugg förvånad att hon vill umgås med dig!(Åldersskillnaden till trots).
SvaraRaderaVisst är det vackert, Melike! Jag är så glad att vi kan umgås och skratta och prata om det mesta!
RaderaUnderskatta inte dammråttor. Då vet du ju var dammet finns. Bara att plocka upp, så är det städat sedan. ;-)
SvaraRaderaJa, det tänkte jag inte på. Får nog dressera dem lite bara, så att de samlas alla på ett ställe!
RaderaHaha, Bert, du är för skön :D
SvaraRaderaTack för recept, det där måste provas. Jag tror faktiskt aldrig att jag har friterat något själv... det är kanske dags nu ;)
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
RaderaJa, prova det! Det var inte alls krångligt att fritera - mycket lättare än jag trodde.
SvaraRaderaHäll rapsolja (inte kallpressad) ungefär 2-3 cm högt i en vid kastrull eller stekpanna (jag hade en stekpanna) Värm oljan på hög värme och när det känns varmt att hålla handen ovanför så är det varmt nog. Sänk värmen till hälften och lägg i langosen. Låt den bli gyllenbrun - det går på någon minut och vänd.
Låt dem rinna av på papper och när de svalnat så är det dags att lägga på godsakerna.
Oljan hällde jag i soporna när den kallnat!
Lycka till!
Om du inte friterar langosen blir de som vanliga tekakor och kan ätas som smörgås.
RaderaSer jättegott ut!
SvaraRadera