söndag 2 maj 2010

Nya kappan

Idag har det blivit mycket sytt och jag kunde inte sluta. Vilken sylust jag hade!! Eftersom det inte var så många delar på kappan, så blev den faktiskt klar. Jag har inte bestämt om jag ska fodra den, men så här blev den i alla fall. OBS i opressat skick !! Det gröna tyget är mörkare i verkligheten. Bilden är tagen med den gamla kameran.


Jag tyckte det blev lite trist med enbart lila så jag gjorde kragen dubbel och lät det gröna tyget sticka fram lite grand, och när man knyter, så syns det gröna mer. Jag gjorde också gröna fickor och om man jämför med bilden på mönstret, så är den här mycket mer "jag".

Så här fina knappar har jag sytt på. De är stora - 38 mm - men blev jättefina på tycker jag. Dyra var de också. Men...

Om man tittar på översta bilden mitt fram, så syns det en liten grön prick. Det är ett "A". Jag kunde inte låta bli. Visserligen har jag ingen broderimaskin, men det finns lite bilder, bårder och alfabetet och ibland är det kul att sy nåt sånt.

Nu måste jag skynda till kudden. I morgon är det måndag och jobb igen. Hurra!!!

9 kommentarer:

Bloggblad sa...

Men den är ju helläcker! Färgerna är i min smak som du nog förstår... jag älskar starka färger.

Du är duktig att sy, helt klart. Det enda som förvånar mig är att du stryker efteråt... jag brukar pressa varenda söm under tiden, så är det struket och klart när allt är klart. Fast det måste jag erkänna att jag inte lärde mig att göra förrän ganska sent under min sykarriär.

Näe, vad jag blir sugen när jag ser sånt här snyggt. Grattis! A:et blir ju pricken över...i? A? nej... Det blir grädde på tårtan!

Love, literature and gardening sa...

Bra jobbat!

Blir plötsligt sugen på att sy...

Ruta Ett sa...

Bloggblad:
Tack för de vackra orden! Jag brukar också pressa ut sömmarna allt eftersom, men den här gången var jag så ivrig att den skulle bli klar, så jag bara sydde på. Dumt, för det är mycket knepigare.
Jag tror att du skulle bli jättefräck i en sån här och den var verkligen inte svår att sy.

Ruta Ett sa...

LLG:
Tack tack! Ja, lusten måste till annars blir det inte bra!

Bloggblad sa...

Hehe... lura mig inte till att starta fler projekt! Jag har en glesstickad supertunn och mjuk poncho på gång, stickad av 2 trekantssjalar, med en v-ringning på den ena. Jag har tänkt ut modellen själv och chansar...

Har absolut inte tid att hitta på nåt nytt!

Tidsfördriv sa...

Den blev jättesnygg!!
Knapparna är också jättefina =)

Jag tycker också om de här gamla sångerna, det är högtidligt!

Må så gott i veckan
Kram Maria

Ruta Ett sa...

Bloggblad: Lite kan man väl få fresta! Den ponchon hoppas jag få se på bild när den är klar.Låter intressant.

Ruta Ett sa...

Tidsfördriv:
Tack för komplimangen!
Knapparna är gjorda av kokosskal och målade ovanpå.

Jag hoppas att du och de dina får en fina vecka med.

finaNina sa...

Gud vilken fin kappa!!! Läckra färger, härligt lekfullt. Med en sådan kappa blir man glad oavsett om det regnar eller om solen skiner. Vad duktig du är!
kram
Nina