lördag 14 september 2013

Recycling!

Dagen idag har hittills ägnats åt återvinning.
  • Samlade ihop en hög med tidningar och pocketböcker och vandrade iväg med till Finska Pingstkyrkan. Egentligen är jag ingen fan av Pingstkyrkan, men det är den som ligger närmast och kassen var ganska tung.
  • Gick vidare till nästa loppis och spanade efter...tja, inget speciellt...men kom hem med två herrskjortor och 10 sidenslipsar i hemska mönster. Mönster, som ingen använder numera, men i fantastisk siden!
Sidenslipsar i fantastisk kvalitet! Längst till vänster ligger en Kenzo och de flesta andra är italienska, några från svenska Atlas här i Göteborg. 4:- st

Vad ska hon med herrskjortor och gamla slipsar till? tänker ni. Jo, en skjorta ska sonen få, den andra ska sprättas isär och användas som mall i ateljén...

Sonens Brigtte Bardot-rutiga skjorta i lila och rosa i fin bomull..
 
 
Mallskjortan - det är mest halslinningen jag är ute efter. Ska sy en bussarong till en bröllopskostym så småningom.
...och slipsarna ska få en andra chans och bli material till vändbara flugor, som sedan ska säljas i butiken!
Eftersom det var 50 % på all textil idag, så fick jag hela klabbet för 79:- DET kallar jag fynd!
Så det så!

6 kommentarer:

Annika sa...

Åh, sicka fina slipsar!!! (jag skojar inte) Och återvinning är det roligaste som finns. Jag har ju bestämt mig för att försöka köpa allt jag behöver på second hand i första hand. haha - nu var jag väl rolig! :) Med ett par undantag som skor t.ex.
När jag är lite mer färdig med inflyttningen här så ska jag, efter många år, äntligen komma igång med sömnad igen. Jag har många projekt i huvudet och sparade tyger i skåpet. Det ska bli kul att se dina flugor sen...!

Cicki sa...

Vilket tips om herrskjortan. Sambon vill att jag ska sy en typ jeansskjorta åt honom i kamouflagetyg. Problemet har bara varit mönstret. Det får bli från en loppis. Då kan han ju prova där och få en perfekt skjorta....:-)

Ruta Ett sa...

Annika: Tycker du det? Kvaliteten är finemang men mönstren är inte i min smak. Som vändbara flugor kan de nog bli fina tror jag.
Second hand är superroligt och vilka fynd man kan göra!

Ruta Ett sa...

Cicki:
Visst är det superfiffigt! Både mönster och passform i ett.

Elisabet. sa...

Tänk, vad du är duktig!

Av slipsarna kunde man ju göra en tavla, tänker jag ,-)

Ruta Ett sa...

Elisabet:
Tack, för de vänliga orden! Man kan göra vad som helst av gamla slipsar. För några år sedan var det himla poppis att göra kjolar av slipsar. Men de här bli till flugor. :-)