onsdag 11 juni 2014

En sommaronsdag


Mannen i mitt liv har fått för sig att vi ska måla om i lilla rummet och göra om det till ett gäst-, arbets-, och hobbyrum (läs syrum) och för att det ska gå, måste alla mina tvättkorgar fulla med garn och alla andra påsar fyllda med tyger, sybehör och diverse annat få nån annanstans att bo.
Det är lätt stressande för mig att lite på order försöka sortera ut vad som ska hit eller dit eller rent av kastas eller bäras iväg till loppisen.
Under allt detta ligger mosters antika matta, som jag länge tänkt sälja, eftersom den är alldeles för stor för att man ska kunna ha den nånstans och rent fel i stilen till vårt hem. Nu skulle det i alla fall bli gjort.
Den är så fin tycker jag med alla sina blommor på även om den är lite sliten.
Den är så stor - ca 3 x 4 m- att jag bara kunde breda ut 
halva i rummet.
Jag känner en kvinna, som är värderingsman (värderingsperson) och kan det här, så jag mailade bilder till henne och nu väntar jag med spänning på att få veta om den är värd nåt.
Den är så fin i detaljerna och vävd i ull i flera blå och gröna nyanser, enbart i blommönster.

Här syns de rika mönstren på en fjärdedel av mattan

Mitt på är ett mörkblått ornament med blommor och blad
och baksidan är lika fin som framsidan
 Sjalstickningen blev inte bra. Jag tror att silkegarnet var helt fel till mönstret, så ikväll nystade jag ett tvåtrådigt ullgarn istället. Allt medan friidrotten pågick på tv:n i bakgrunden. Ändå hör man gnisslet från garnvindan.
Jag känner en kvinna, som älskar små filmsnuttar, som inte handlar om nånting, så den här är till dig, Elisabet.Här jobbar garnvindan från Glimåkra, nystmaskinen från Brother och jag för fullt.

Här ligger godiset och nu är det bara att börja om igen!


6 kommentarer:

 1. Ann Bergström: här sitter jag framför datorn och tårarna rinner! Du är bara så genomrar!!! Och ja, jag älskar såna filmer.

  SvaraRadera
 2. Mattan är underbart vacker! Och att den är sliten gör den bara vackrare. Hoppas du får ett bra pris från experten. Det vore intressant att få veta hur mycket en sådan matta är värd.

  Hälsningar qi

  SvaraRadera
 3. Elisabet:
  Men åh, tänk att du blev så glad för det! Kram

  SvaraRadera
 4. Qi:
  Det ska bli spännande att få höra vad den kan vara värd. 2002 värderades den till 4000:- av Helsingborgs auktionsverk, när mosters dödsbo skulle säljas. Men jag bestämde mig för att behålla den.

  SvaraRadera
 5. Et meget smukt tæppe :) Det er hyggeligt at sidde og strikke og se sport i tv :) Jeg sidder lige nu og skriver til dig, strikker og ser SVT1 - fodbold VM :)

  SvaraRadera
 6. MirI:
  Det är verkligen en bra
  kombination!
  Det finns en Facebookgrupp, som du kan gå med i som heter VM-stickning 2014. Då får du se vad andra stickar på medan de ser på fotboll.
  :-)

  SvaraRadera