onsdag 18 mars 2015

Det kom ett brev...

...från mitt fadderbarn Leelah. Hon har hunnit bli 16 år och bor i Rajasthan, Indien. Rajasthan är ett stort område i nordvästra Indien med en befolkning på 68,5 miljoner människor!
   Rajasthan                                                   bildkälla

I sitt brev berättar Leela att hon mår bra och hoppas att jag gör detsamma. Hon har fått min julklapp (lite extra pengar förutom den vanliga summan jag skickar varje månad) och för dem har hon köpt stearinljus, tändstickor, ingefära, svartpeppar, socker, band, kritor, pennor och suddgummin.
Projektet Barnfonden har också organiserat en utflykt till Kumbhalgarh och det var "a good learning experience". Det kan jag förstå när man ser bilderna från fortet. 
The walls of the fort of Kumbhalgarh extend over 38 km, claimed to be the second-longest continuous wall after the Great Wall of China. Källa

The massive gate of Kumbhalgarh fort, called the Ram Pol (Ram Gate). Built by Rana Kumbha in the 15th century on an unassailable hill, the fort fell only once, due to a shortage of water. Källa

Aerial view of a portion of the Kumbhalgarh wall     Källa
HÄR kan man se fler bilder från Kumbhalgarh. Ett fantastiskt byggnadsverk från 1600-talet!

Hon avslutar med "I pray for your long life".

Här är brevet för er som kan läsa rajasthani.


Med brevet följer också en kvittens med namn och fingeravtryck, så att jag ska säkert veta att pengarna kommit fram till rätt person!


Jag lär mig otroligt mycket av mina fadderbarn och det är så roligt att få veta lite om deras vardag och deras liv. 
Om någon av läsarna också vill ha ett fadderbarn eller två så kan jag varmt rekommendera BarnfondenJag har haft fadderbarn där i flera år och det har alltid fungerat utmärkt.

7 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Så vackert brevet är även om man inte förstår ett dyft! Följer just nu en dokumentär på Bbc som heter India's Frontier Railways, så spännande! Man får se mycket av Indien. Kanske kommer den i svensk tv? Tror jag du skulle gilla!
http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b0555xgw/indias-frontier-railways-1-the-maitree-express

Ruta Ett sa...

Javisst är det vackert! Men det står ungefär det som jag skrev ovan! Som tur är får jag en översättning på engelska också, men det är så roligt att få det handskrivna också! Ibland får jag teckningar också!
Det låter som en intressant dokumentär! Jag ska verkligen spana efter den! Tack för tipset!

Ulrika sa...

Wow!! Jag hade aldrig ens hört talas om det byggnadsverket!

(Psst - länken till Barnfonden är trasig.)

Ruta Ett sa...

Nej, inte jag heller, men det är ju helt fantastiskt!
Tack för att du påpekade om länken - det är fixat nu!

Elisabet. sa...

Helt underbart är det! Och tänk, så roligt att få vara med och förändra en människas kanske eländiga livsvillkor.

Elisabet. sa...

Steel City Anna: det har gått en programserie i - tror jag - Kunskapskanalen, där man fick åka med i olika tåg i Indien och så fick människorna ombord berätta om sina liv och sina drömmar. Det var hur intressant som helst, men kanske inte samma program ändå?

Steel City Anna sa...

det låter likt! Ska kolla.