onsdag 25 mars 2015

Vårfrudagen

Dagen V som i Vårfrudagen och våffeldagen.
Vi åt våfflor idag som alla andra ( om man ska tro Instagram och Fb).
Först våfflor med lax, räkor,lök, rom och rysk youghurt...(och en liten snaps)

...och sen våfflor med hallon och vispgrädde!
Och det var gott, glutenfritt, sockerfritt och LCHF! Mums filibabba!

4 kommentarer:

  1. Det har jag aldrig någonsin tänkt på -att man faktiskt kan ha annat en bär och grädde på. Plötsligt kan jag ju inte längre hävda att det enbart är en efterrätt... :)
    Vad har man i våffelsmeten istället för mjöl?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir lite som langos! jag hackade rödlök och purjolök och hade till, ibland har jag majonnäs och dill och kokt ägg med räkor.
      Istället för vetemjöl har jag Fiberhusk, som är malda psylliumfrön och håller ihop smeten fint.
      Fiberhusk ligger i en påse på hyllan för glutenfritt!

      Recept:8 st våfflor
      4 ägg
      2 dl vispgrädde
      1 dl vatten
      2 msk Fiberhusk
      en nypa salt

      Låt det svälla några minuter och grädda sedan som vanligt!
      Våfflorna blir inte frasiga, men goda!

      Radera
  2. Här blev det inte våfflor. Mest beroende på den lata husmodern. Kaaaaanske till helgen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den lata husmodern har ju en hel del annat för sig, men våfflor är gott när som helst!

      Radera