onsdag 30 december 2009

Det oväntade

Precis nu hände det mest otippade: det ringde på dörren och en man och min granne står utanför. Mannen, i 30-årsåldern, frågade om han fick komma in och stå i vårt fönster mot gatan och filma. Han var polis och de spanade på en bil de var intresserade av.
Min granne 80+ bor ensam och vågade inte släppa in honom, så hon hänvisade till oss. J. vars rum han står i, var vaken som tur var och satt insvept i sitt täcke och pillade med datorn. Hans ögon blev påtagligt större när en man med filmkamera kom in och ställde sig vid fönstret. Och nu står mannen där och spanar.
Sånt brukar bara hända på film.

16 kommentarer:

 1. Du kollade hans id ordentligt utgår jag ifrån... ;O)

  SvaraRadera
 2. Losarina: Han skulle spana på en bil, sa han - lite Wallander över det hela...

  SvaraRadera
 3. Mildamakter: ID!!?? Den som frivilligt går in i sonens rum måste verkligen ha ett ärende...och han såg trevlig ut...lång, ung och blond...=)

  SvaraRadera
 4. Hallå där!

  Va kul att du tittade in till mig och dessutom tog dig tid att kommentera. Tack!

  (undrar om vi "setts" på nån annan blogg tidigare tro...?)

  Hoppas att 2010 blir ett bra år för dig!

  SvaraRadera
 5. Men jag är gamla Annela som startat en ny blogg...
  Tack detsamma!!

  SvaraRadera
 6. Men så spännande! Spionera hos Ruta Ett... värsta deckartemat! Å sådant som man bara ser på deckarfilmer...! Vet du någe om det här med bilen sen? Står den kvar, eller?

  Varm kram...

  SvaraRadera
 7. Hej på dig! Kul att du också gillar Söstrene Grene.
  Gott nytt år på dig och hoppas att 2010 blir bättre än trögfattarföreningen.................

  SvaraRadera
 8. Ahaaa - "Ruta Ett" så det är du det.
  Kul att hitta igen din nya sida.
  Gott Nytt År på er alla.
  I kväll ska jag återuppleva "Madonnakonserten" det är visst en inspelning på TV från hennes turne.

  SvaraRadera
 9. Elisabeth: nej, jag vet inte nåt om bilen mer. Jag tror att han filmade så länge som den stod på gatan och sen (nu gissar jag) när den körde iväg så var det roliga slut.
  Tänk brottslingar och bovar där vi bor. Sånt händer bara nån annanstans.

  SvaraRadera
 10. Samtal: Söstrene Grene är mina favoriter. Gott nytt till dig med!!

  SvaraRadera
 11. Gunnar: Detsamma till dig!! Så härligt att uppleva Madonna igen. Det var kul att du var här och såg henne live och ville sova på vår soffa.
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 12. Spännande! Minns du för snart ett år sen när det var stort polisuppbåd utanför min balkong? Och polisen jag pratade med som sa när allt var över, att "nu är det nog lugnt..." De hade inte fått tag i den fjärde i bilen - och jag kunde inte somna, tänk om han låg och tryckte bakom vår trapp...

  Och den stulna bilen stod kvar i ett par veckor tills en polis som jag känner läste min blogg om mitt obehag och såg till att få bort den.

  Men som sagt... legitimation?! Eller för all del: lemagitation...

  SvaraRadera
 13. Bloggblad: Jo jag minns det. Det var ju bra att du hade kontakter inom polisen, så den hemska bilen kom bort. Kan tänka mig att ångesten låg som en våt filt, när du såg den.

  SvaraRadera
 14. Det har faktiskt vi också varit med om. De ringde från polisen och frågade om de fick vara i vår lägenhet och spana på en lägenhet i huset mitt emot. Så vi hade poliser hos oss i en veckas tid innan de slog till. Det var insatsstyrkan som slog till och firade sig ner med rep på balkongen till lägenheten de skulle slå till i. Det var precis som på film. Det var knarkare och tjuvar i den lägenheten de spanade på. Så de sprängde en liga på det sättet. Faktiskt ganska kul att fått vara med om.

  SvaraRadera
 15. Oj, det var ju ännu värre - fira ner sig med rep!...och en hel vecka...Då kunde ni känna er trygga =)

  SvaraRadera