måndag 28 december 2009

God Fortsättning!


Julhelgen på ruta ett har varit lugn och skön. Äldste sonen flyttade tillfälligt hem igen och bokade in sig på soffan i vardagsrummet.
På julaftonsmorgonen var han och jag upp tidigt och gick på Julmorgon i Vasakyrkan. Det är andra året i rad som vi är där och det är ett mysigt sätt att starta julfirandet på. När vi kom hem fick vi julgröt som maken hade kokt och tro det eller ej, men jag fick mandeln och i "pris" fick jag en liten marsipangris från Bräutigams. Övriga fick varsin Trisslott, men vann tyvärr inte nåt.
Eftermiddagen ägnades åt trams och bus och Kalle Anka (Anna struntade vi i). Julmaten åts och alla njöt i fulla drag, jag, maken och de tre sönerna. Sedan kom tomten i form av minstingen, 18 år, och alla var nöjda och glada åt sina klappar. Jag fick bok och garn bl.a. och vi drack glögg och knaprade hembakta pepparkakor.

Resten av julhelgen gick i samma stil och det var väldigt lugnt och skönt. Igår flyttade sonen ur soffan och det mesta har återgått till vardagsliv igen. Det är skönt det också.

PS På bilden ses brända tomten, som får hedersplatsen i granen varje år. Han hängde i mormors julgran och fick armen uppeldad av ett julgransljus, när jag var liten.

2 kommentarer:

  1. Då önskar jag lycka till med nya livet och nya bloggen!

    Ska lägga den på favoritlistan.

    SvaraRadera