onsdag 14 april 2010

Coaching?

Igår var jag på en work shop hos min kompletterande aktör AcadeMedia, som hette "Dolda jobb".
Det var nämligen så att förra gången jag var och skulle få min blankett om aktivitetsstöd, fick jag påpekande om att jag inte varit på någon work shop som om jag var en tonåring som skolkat från lektionen. Det kunde hon nämligen se på datorn, och då fick jag stå till svars och förklara vad anledningen till det var.

Den blanketten måste ju skrivas på en gång i månaden, annars får man inga pengar. Där ska intygas när man varit närvarande eller frånvarande och sedan ska jag skicka sedan till FK. Detta kan dock endast ske onsdagar 8.30-9.00 och då står vi där i kön med lapp i hand och väntar tålmodigt på vår tur.

Det hette från början att man snabbt skulle få en personlig coach. Jag började den 22 februari och ännu har jag inte fått någon.

MEN på workshopen igår var det samma visa om igen. En kvinna står bredvid en overhead med en fråga på. Hon läser frågan högt och väntar på att vi ska gissa svaret. Det heter gruppreflektion. När vi gissat rätt trycker hon på sin dator och då kan vi se det rätta svaret, och så håller det på...i 2 timmar. Om hon hade haft 30 högstadieelever istället för 20 arbetslösa vuxna, så hade de ätit upp henne. Med jämna... eller var det ojämna...mellanrum inleder hon meningar med att utropa "Shit!" för att beteckna förvåning. Om det var för att vara "käck" eller nåt annat, det vet jag inte, men det var oerhört störande.

Hon frågade vid ett tillfälle om alla fått en coach. Några svarade "nej", men då sa hon:-Alla har en coach! (jaha?) De som inte har en personlig coach har fru X och herr Y som coach." Men vi skulle alla ha en personlig coach? Jo, men de skulle snart komma ikapp med att dela ut en coach till alla arbetslösa. Man förstår ju att de här företagen är de som tjänar pengar och vi gör jobbet åt dem.

Jag behöver inte bli behandlad som om jag var retarderad och inget förstår. Många av oss som satt där var ju mer högutbildade än hon, men så respektlöst som hon behandlade oss...

Jag var helt slut när jag kom hem och satte genast igång med att försöka hitta de andra aktörerna, och se till att jag snarast byter till ett annat företag. De får ju pengar för varje person i JUG och jag vill inte att jag ska bidra till att de får pengar för deras usla tjänster.

Samtal till min handläggare på Af snarast. Han får hjälpa mig, för det här klarar jag inte längre. Igår var jag rent ledsen och jag förstår inte varför man ska behöva genomlida sån här förnedring, bara för att man är arbetslös.

Ni får ursäkta om det är lite vimsigt skrivet - detta är skrivet lite i affekt.

4 kommentarer:

 1. Suck!

  Det är rent ut sagt för jävligt, blir förbannad å dina vägnar.

  Arghh!

  Förstår mycket väl att du är besviken, ledsen och arg.

  Varma hälsningar!

  SvaraRadera
 2. Skrämmande läsning. Jag förstår att det är som att strö salt i såren att behöva vara med om det där. Också. Inte bara vara arbetslös utan bli "förnedrad" också.

  När jag läser sån't här skulle jag verkligen önska att de som beslutar själva fick befinna sig i situationen.

  SvaraRadera
 3. Herregud, jag har sett den där Vittorin sitta i rutan och yvas över det fantastiska med coachsystemet. Man blir ursinnig!
  Kram Bubblor

  SvaraRadera
 4. Herregud, jag har sett den där Vittorin sitta i rutan och yvas över det fantastiska med coachsystemet. Man blir ursinnig!
  Kram Bubblor

  SvaraRadera