torsdag 1 april 2010

Nattjobb

Varje natt drömmer jag hemska, groteska mardrömmar om död, våld, missförstånd och okontrollerbara händelser, som aldrig skulle ha hänt i verkligheten.
Drömmarna förekommer ofta i en 3-4 miljöer, som jag ibland känner igen och som jag då och då går vilse i eller inte kan ta mig fram i.

Skolvärlden är en av dessa miljöer, men inget påminner om när jag var lärare. Jag kommer ofta in som vikarie och har absolut ingen kontroll över nånting. Jag får fel nycklar, scheman som inte stämmer och befinner mig i klassrum stora som biosalonger, som är fullsmockade av elever i 15-åldern. (Jag, som aldrig undervisat fler än 32 på en gång och absolut inte i biosalonger)

Kollegerna och skolledningen gör ingenting för att hjälpa mig utan ignorerar mig fullständigt. Jag är alldeles ensam och vet inte hur jag ska klara ut det. Oftast försöker jag ändå lösa det, men när jag tvingas undervisa i fysik i ett klassrum, som ser ut som en korridor, med 50 elever, då blir det mig övermäktigt.
Oftast är det nu jag vaknar!

Det här är bara ett exempel av många. Ofta vaknar jag också av att jag ligger spänd som en fiolsträng, och nåt som trycker ner axlarna, som jag inte kan få bort.

Det är inte konstigt att jag är tröttare när jag vaknar än när jag går och lägger mig - så mycket som jag gör på nätterna.

7 kommentarer:

S o F sa...

Usch - låter inget vidare.

Önskar dig (i alla fall) en riktigt fin och Glad Påsk!

Varma Aprilväders-hälsningar!

qi sa...

När man drömmer så där mycket pågår det ett enormt arbete inom en. Jag hör till dem som tror att vi kan lära oss mycket genom att försöka komma ihåg våra drömmar och försöka tyda vad de vill säga oss.

Kämpa på, jag förstår att det är mycket som pågår i ditt liv nu, inte bara på nätterna...

Påskkram från qi

Nina sa...

Tar du någon medicin som kanske gör dessa drömmar?

Glad Påsk!

Storasyster sa...

Skitdrömmar! Är du också påverkad av fullmånen? Jag drömmer just nu om en misslyckad fest, som var för så där 45 år sedan. Glad Påsk i alla fall. Jag finns, när du vill. Puss!

Ruta Ett sa...

SoF: Jag önskar dig detsamma.

Qi: Ja, det är mycket nu =/ , men jag försöker ta en dag i taget och fokusera på nåt kul, som sy t.ex.

Nina:
Ja, det kan vara en bidragande orsak. Men jag tror att det säger nåt om mitt hälsotillstånd nu också.

Storasyster:
Nej, jag har aldrig märkt av att jag påverkas av månen, full eller ej. Jag hör av mig snart nån dag.

Hemskast sa...

Vet du om du snarkar mycket eller om du har andningsuppehåll? För om du har det så sänks ju kroppen ytterligare och allt blir en enda hemsk, ond cirkel av mardrömmar, trötthet och ännu mer må dåligt på dagarna när man inte får sova på nätterna...

Ruta Ett sa...

Hemskast:
JAg tror nog att jag snarkar en del. Där har vi kanske en av orsakerna tillsammans med medicinen. Tack!