tisdag 4 oktober 2011

Möte på 1:an

Idag satt jag på 1:an och skulle ner till sta'n. Ni vet hur det är; man kliver på letar efter en sittplats, helst en där man får sitta ensam, och glor ut genom fönstret. Det var som en vanlig tur: Någons mobiltelefon ringer med en gammaldags ringsignal. Det är rätt kul. När mobilen först kom var det så kul att det var en elektronisk signal. Sedan kom de polyfoniska ringsignalerna och man kunde ha riktiga melodier och folk som sjöng. Nu när allt är möjligt hör jag allt mer de gammeldags ringsignalerna som fanns när jag var barn. "Back to basics"??


Huränsom, som vi säger i Skåne, så hör jag en annan röst som pratar ganska högt och på amerikanska och jag tänker att om man pratar så högt då får man vara beredd på att folk tjuvlyssnar, vilket jag gjorde (och ofta gör på spårvagnen). Jag hör att mannen beskriver reklamskyltarna på spårvagnen och det verkar ju lite märkligt så jag vänder mig om för att se vad han gör. Han går med en kamera och filmar skyltarna och kommenterar dem samtidigt. Alla tittat på honom, men försöker se ut som om de inte tittar, ni vet så där som man gör.
Han är ganska rolig och vass i sina kommentarer och det blir riktigt underhållande. Framme där jag sitter tilltalar han mig och vänder kameran mot mig ett ögonblick och fortsätter sedan.

Efter att stängt av kameran kan jag inte låta bli att fråga honom vad han håller på med.
Det visar sig så att han är en ganska känd sångare, som brukar sjunga på pubar och andra ställen i Göteborg och han är med i bl.a. ett projekt som heter doa TV. Han ger mig sitt kort och säger att om jag söker på hans namn "Jeff Taube" så kan jag både se filmer, som uppdateras varje dag med strövtåg i Göteborg, och höra honom sjunga!!

Vi pratar om allt möjligt på engelska , det är så kul att nån gång få göra det, och sen är det dags för mig att stiga av så vi säger alla fraserna till varandra: Nice meeting you! Have a nice day!
Ett uppiggande möte!
Vill ni se filmen? OK, klicka HÄR! (Men ni får verkligen vara snabba om ni ska se mig!)

Have a nice day!

1 kommentar: