tisdag 18 december 2012

Söken - och I skolen finnen...

Som jag har letat! Som en tokig! Efter ett skjortmönster jag fick låna av min kompis i Helsingborg. Jag lovade sy en linneskjorta till honom och fick låna ett mönster. Han hade också ett tyg och en annan skjorta sydd efter samma mönster. Detta var i september och jag trodde i min enfald att jag lagt tyg, skjorta och mönster på samma ställe. Men icke!
Tyget och skjortan tvättade jag och mönstret ligger antagligen på ett "jag lägger det där så vet jag var det är-ställe" - antagligen mycket logiskt då men helt obegripligt nu.
Sedan flytten till ateljén finns det grejor på två ställen, så det har letats och letats och letats - men har jag hittat det? Nej, inte det, men en massa annat har jag hittat.
* tyget med höns på, som är så fint och som ska bli kassar
* de små ministickningarna, som ska bli broscher, så småningom
* instruktionsboken till gamla mobiltelefonen
* mitt borttappade kattörhänge
* ett annat skjortmönster, köpt till rockmusikerns paljettskjorta
och en hel del damm

Puh, får använda det upphittade skjortmönstret och jämföra med den färdiga skjortan. Det är lite hets också, eftersom han vill ha den före jul!
Här är förlagan till skjortan
bildkälla:


2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det där är min fasa .., och jag blir alltid så nervös när pv springer omkring och letar. Det är pannlampan, nycklarna till skolan, plånboken, mobilen .., ja, gud vet allt!
Jag får nästan ont i magen.
Själv har jag en förmåga att lägga ifrån mig jobbtelefonen på precis alla möjliga ställen och så får dom ringa från kassan och jag står där och försöööker lista ur var signalen kommer ifrån!

Ruta Ett sa...

Elisabeth:
Det är så hemskt och nu har jag letat på alla ställen och änd inte hittat det. Dessutom har jag antagligen lagt lappen med hans mått på samma ställe.
Idag glömde jag min telefon i ateljén och så har det varit hela dagen.
Så blir det när man stressar.