fredag 18 april 2014

Låååååångfredag

Långfredag är en dag utan morgontidning! Helt kass, om ni frågar mig. Jag vaknar inte riktigt om jag inte får läsa tidningen till kaffet. Man KAN läsa den på nätet, men det tycker jag inte om. Jag vill ha överblick, bläddra känna lukten och höra prasslet av pappret. Nej, jag tycker inte om att läsa tidningen på skärm.
Så jag gick upp och satte mig att sticka på den lilla koftan jag håller på med. Jag stickar modeller till Sandnes garn och därför finns det ingen bild på hur det ska se ut när det är klart. Det är min kofta som ska fotograferas och bli bild i katalogen.:-)

Har precis fått klart den Förbannade sjalkragen och framkanten. Mönstret är på norska, men jag brukar inte ha problem med att läsa norska mönster. Det var nog snarare så att jag inte var tillräckligt koncentrerad under tiden. Jag tror inte att jag ljuger om jag säger att jag drog upp det 5 gånger. När jag trodde att jag fått allt rätt, upptäckte jag att knapphålen hamnat på höger framstycke istället för på vänster. Suck!
Bara att bita i det sura äpplet och dra upp det en gång till. Så nog var det förbannat alltid.
Men nu ska den bara sys ihop och skickas iväg till Sandnes. Undrar vad blir för något nästa gång.

Det fina flätmönstret på lilla koftan, som stickas i garnet Mandarin.

Påsken är lugn hos oss, men i morgon påskafton kommer alla pågarna för att äta gås. Ja, jag vet att det inte är typisk påskmat och att den egentligen ska ätas 10 november på Mårtensafton. Jag gick enkom ner till Saluhallen och köpte en färsk i början av november..
Men sjukdomar och bortresta barn gjorde att gåsen fick ligga i frysen ett tag istället. NU är det alltså dags att äta upp den och det ska bli såååååå gott.
Gås med krås och sås och "eblakauga" med vaniljsås, skånsk sådan, till dessert.
Himmelskt!
Mitt blodsockervärde kommer att skjuta i höjden, men efter en eller två LCHF-dagar kommer balansen att vara återställd igen!
Glad Påsk!

I väntan på ugnen


6 kommentarer:

 1. Finfin stickning, och god gåsamiddag. Glad Påsk! :)

  SvaraRadera
 2. Glad Påsk till er också, Ann! Här blir det lammstek och till efterrätt rabarberpaj med glass.
  Eftersom pv inte äter sill eller Janssons blir det inte mer än så .., jag bryr mig inte ett dugg i några måsten och skulle väl lätt kunna äta bara filbryta till middag ,-)

  SvaraRadera
 3. Kattis:
  Detsamma till dig! Jag ska också få upp lite fjädrar och kycklingar idag. Gåsamiddag är nog det bästa jag vet!

  SvaraRadera
 4. Elisabet:
  Lammstek är himla gott det också!
  Sill åt vi igår. Vi funderade på sillmacka före gåsen, men man vill ju inte förstöra den goda gåsen med att äta nåt annat före.
  Den skånska äpplekakan är också ett måste (du hör att jag är lite mer traditionsbunden, förutom att äta gås till påsk :-) )och sedan kan vi alla falla i "gåskoma".
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 5. Oh, vad det låter gott! Här blev det ägg och sill med skånsk kavring. (En del av sillen var också skånsk, fångad och inlagd av svärsonen.) Sedan avslutade vi med Niedereggermarsipan inköpt i Lund.

  Glad Påsk på er!

  SvaraRadera
 6. Storasystern:
  Det var jättegott alltihopa! Men svartsoppan var ingen succe. Alla smakade en sked och sedan bar vi ut den i köket igen. Jag tycker inte heller om det men man måste ju smaka så man vet...
  Äpplekakan var delikat!
  Miedereggermarsipan går inte heller av för hackor!
  Kramar

  SvaraRadera