torsdag 26 mars 2015

Glutenfria lchf-våfflor

Om någon vill göra mina våfflor gör så här:

Recept:8 st våfflor
4 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
2 msk Fiberhusk
en nypa salt

Låt det svälla några minuter och grädda sedan som vanligt!
Våfflorna blir inte frasiga, men goda!

PS Man kanske kan få dem lite frasigare om man byter ut vattnet mot mineralvatten. Det ska jag prova!

2 kommentarer:

  1. Tack och bock för recept. Men FYRA ägg och 2 dl vispgrädde -jag kände bums att lchf nog kanske inte riktigt passar mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu vet jag inte om du tycker att det är för många ägg eller för mycket grädde eller bådadera i receptet.
      Det finns otaliga lchf-recept på både våfflor och annat att hitta på nätet . Många använder recept med mjöl i. Inte vetemjöl då utan mandelmjöl ibland kombinerat med kokosmjöl och det blir ju också glutenfritt, om det är det man är ute efter.
      För min del blir det för många kolhydrater med mandelmjöl och därför passar det här receptet mig jättebra! :-)

      Radera