söndag 24 maj 2015

Pingstlördag

Pingstaftonen startade med frukost och lite mer påfyllning innan vi drog ner till stan.

På stan var det laddat  för Göteborgsvarvet. Det var food trucks, band, försäljare och 
längs hela banan var det avspärrat så att löparna skulle hitta rätt! Massor av folk var i rörelse och vi stannade till lite vid Bältesspännarparken för att se när förste man skulle passera. Här står sjukvårdsteamet beredda!


Löparna hade tur med vädret och om det blev för varmt kunde de springa genom den här duschen. Oturligt nog för åskådarna blåste det idag och en hel del fick flytta en bit bort för att inte bli blöta!

Här kommer den förste löparen. Han är från Kenya och vann hela loppet. Han heter Richard Mengich och fick tiden 1.00.44, drygt 20 sekunder från banrekordet! 
Snabbaste kvinnan heter Worknesh Degefa från Etiopien. Hon satte däremot nytt banrekord och sprang de 21 km på 1.08.13. Helt makalöst fort!   

På hemvägen gick vi genom Trädgårdsföreningen, Där ställer en engelsk konstnär ut sina skulpturer i brons. Stora och härliga! Konstnären heter Tony Cragg och utställningen heter "Walk of life". Tre skulpturer finns i Trädgårdsföreningen och tre på Götaplatsen

"Caldera"

"Points of view"
"Mixed feelings"

Grönskan har fullkomligt exploderat i parken och massor av människor hade picknick där!

När vi kommit hem och fått i oss lite kaffe satte jag mig med stickningen och maken ordnade cykelverkstad i köket. Vinterdäcken skulle lagas och ställas undan tills nästa vinter.

Bilden har jag lånat från Elisabets instagramkonto #elisabetihalland
Norge vann ESC i klassen "snyggaste kläder"!
Ni såg väl hans fräcka, asymmetriska och kraglösa skjorta med silverband? Och hennes läckra tvådelade klänning var helt underbar!

Men omröstningen drog ut på tiden, vinet gick åt och blicken blev dimmig! Men vad gjorde det när Måns Zelmerlöv och Sverige tog hem en förkrossande seger (dock inte i "snyggaste kläder". Skärpning, stylisterna!)

3 kommentarer:

  1. Jag har himla svårt för att se nåt i den sortens skulpturer. Tycker bara att de är konstiga = knäppa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker om formerna och brons är så läckert tycker jag! Men det är klart de "föreställer" ju ingenting - eller kanske förställer de olika saker för olika betraktare.

      Radera