fredag 1 maj 2015

Vila och 1:a Maj! Sarah och Hannes

Vila kan man göra på många sätt. Somliga vilar liggande på sängen eller i soffan med en bok eller bara ligga och filosofera. Andra vilar i arbete med händerna med trädgården eller en stickning.
Ibland kan det vara vilsamt att göra det som ligger en nära hjärtat.
Idag kör jag två varianter; stickning och att lyssna på körstämmorna till konserten. Alla repetitioner finns inspelade så att jag kan lyssna både via datorn eller mobilen, och dessutom stämmorna separat om man hellre vill lyssna och öva.
Just nu är det bara två rep. kvar före konserten och det mesta börjar sitta. senaste tiden har vi övat in "doandet" till Sarahs sånger. Det kommer att bli fantastiskt vackert om jag får säga det själv.
Bl.a. sjunger hon sin egen "Kärleksvisa" och några till! Den är svindlande vacker, tycker jag.(Skönt att det nu är maj och inte snöglopp!)

1:a maj i min barndom innebar att gå ut och titta på demonstrationståget i Malmö på sin väg till Folkets Park där talet hölls. Mest gillade jag marschmusiken och paraderandet! Då var det andra tongångar.t.ex. den här, fast med mycket blås!,
Textförfattaren Hannes Sköld (1886-1930) var fil dr.  i slaviska språk och jämförande språkforskning, socialstisk agitator och journalist, god vän med Ture Nerman och Zeth Höglund och fil.dr. Han var med och bildade Clarté och blev 1911 dömd till fängelse för antimilitaristisk propaganda.

2 kommentarer:

 1. Här blev det tämligen stillsamt. Pv åkte till Gyltige och lyssnade till kören Västanvind, den han tillhör men inte kunnat vara med i sedan hesheten före jul och själv tog jag det enbart lugnt. Vilade och hade det skönt. Fläskpannkaka till middag .., vrålspännande och rolig hockeymatch senare på kvällen och nu, en stråååålande lördag! Så roligt det måste vara för er, detta med kören!!

  SvaraRadera
 2. Fläskpannkaka är grejor det!
  Ja, deet är en glädje att sjunga i kör. En i Lunds Studentsångarförening (som det egentligen heter) sa igår i tv att sjunga i kör är lite som ett fotbollslag. Man är bra på olika saker med strävar mot ett gemensamt mål.
  Några är bra på att sjunga högt, andra att sjunga starkt, någon kan snabbt lära sig sin stämma, men alla strävar mot att det ska låta så bra det någonsin går!
  Precis så är det tycker jag!
  Och så är det så härligt att stå mitt i alltihopa!

  SvaraRadera