tisdag 18 augusti 2015

Inkräktare

Någon/något har tuggat på våra små tomater och på hela plantan lite här och där!


Detta mysterium måste lösas! Noggrann inspektion är nödvändig!Och se vad vi hittade!!! En tjock ganska äcklig larv, som ätit sig fet på vår bekostnad!  Inte vet jag vad det är för larv, men nu bor han på "sitt" blad på balkongen! 

8 kommentarer:

 1. Ej, dumme dyr,ingen INGEN må spise vores tomater ! Godt I fandt den bandit :)

  SvaraRadera
 2. Nej, tomaterna vill vi äta själva! Jag har ju bara denna enda planta i fönstret och så kommer det en sån objuden gäst! Usch!

  SvaraRadera
 3. Aldrig har vi haft så mycket ohyra i växthuset som i år! Och humlen är som vanligt helt sönderäten, bara nervtrådarna kvar. Nu är det oåterkalleligen slut med humle här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tomatplantan stod ändå i fönsterkarmen, men de tycks ta sig in överallt.
   Ja, det är trist. Humle är så vackert. Vi hade lite i spaljén på balkongen, men nu är den nedriven. Får se vad det kan bli nästa sommar!

   Radera
 4. Det blir säkert en vacker fjäril av den larven. Håll koll! :-)

  SvaraRadera
 5. Usch, nej så länge vill jag inte att den bor kvar! Förresten är det inte sent för larver om den ska hinna bli en fjäril? Äta sig fet, förpuppas och sen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej - Det är ju nu alla larver kommer. Larven till allmän träfjäril (cossus cossus ) t.ex. lever i tre år innan den blir till imago (fullt bildad fjäril).

   Radera
  2. Oj då, bäst att hålla koll då! Man lär sig nåt varje dag! Vet du vad det är för sorts larv också, som bott i min tomatplanta?

   Radera