onsdag 12 augusti 2015

Vad läser ni?

Jag läser "Attitudes towards and Planning for growth within British Fashion Brands 
- A qualitative study of Fashion SMEs"
Jag har blivit utsedd till första korrekturläsare till Henriks mastersuppsats. Det är inte lätt, men jag försöker förstå innehållet. Försöker alltså...

För nöjes skull läser jag en isländsk deckare- "Änglarösten" av Arnaldur Indridason. Riktigt bra tycker jag, Vad läser du?

10 kommentarer:

 1. Just nu läser jag Peter Robinson, I mörkrets skugga. Lättläst engelsk deckare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Peter Robinson skriver bra. Det var längesedan jag läste nåt av honom.

   Radera
 2. Här kämpar jag med Kristina Sandbergs trilogi om Maj och hennes alkoholiserade man. Och ja, jag kämpar på. Får ångest mest och är inte alls säker på att jag klarar av dem alla tre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gav mig på den första delen om Majs liv, men tyckte inte om den särskilt. Jag tyckte att den var väldigt pratig och alldeles för ordrik för min smak. Jag slutade läsa den efter 3/4.

   Radera
 3. Lige nu læser jeg Paul Austers Det aflåste værelse. I løbet af sommeren her jeg læst Dickens' Store forventninger, flere af Per Pettersons romaner og essays af Jonathan Franzen og David Foster Wallace.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Paul Auster är en av mina favoriter. Vad tycker du om "Det aflåste vaerelse"? Den har jag kvar att läsa. Jonathan Franzen gillar jag också, men jag har inte läst nåt av David Foster Wallace eller Per Petterson. Lite boktips är alltid rätt! Tack!

   Radera
 4. Jg håller med om att Maj var lite jobbig i första delen, men sen blev den bara bättre och bättre.

  Jag gillar den isländske deckaren, har läst alla.

  Nyligen läste jag ut Klingsor och Felicia försvann, i ett svep efter varandra.

  Jag har löst korrektur på ett slutjobb i matte, en kompis som pluggade på hög nivå. Jag förstod liksom inte intrigen, men kunde ändå se om språket var konstigt någonstans.

  SvaraRadera
 5. Jag höll inte ut utan slutade läsa efter ett tag, men jag hörde på Kristina Sandbergs sommarprogram så jag har ändå en hum om de andra delarna.
  "Änglarösten" hittade jag på loppis för 5:- och det är inte omöjligt att jag läser fler.

  Hans uppsats handlar om modebranschen och det går ganska bra, men när det kommer till företagsstrukturer och teorier då kommer det ibland fackuttryck på engelska som jag inte hört förut. Men det gick bra, fast efter 22 sidor var jag lite trött i huvudet.

  SvaraRadera
 6. Jag läser Att föda ett barn, av Kristina Sandberg, men i skolstartstider blir det tyvärr mest (Läs: i princip bara) arbetsrelaterade texter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad tycker du om Att föda ett barn?
   Jag hoppas att du får lite tid för Sandberg och Maj också och inte bara skoltexter!

   Radera