Lyssna och begrunda
- När började vi äta så mycket socker?
- Hur kommer det sig att vi började äta så mycket socker att vi blir sjuka och feta av det?
- Vad säger Livsmedelsverket och vad rekommenderar de? Vad säger statistiken?
- Är forskningsstudier finansierade av sockerindustrin, läsktillverkare?
- Vad händer i kroppen när vi äter socker och hur blir det om vi låter bli?
Reporter: Hur mycket socker äter du
själv?
Bonde: Nä, lagom.
Reporter: Hur mycket lär lagom?
Bonde: Ja, som en genomsvensk jag
äter inget godis och dricker ingen läsk. Men annars har jag…
Reporter: Inget godis och ingen
läsk?
Bonde: Nä, jag tycker godis är
jättegott. Jag hade gärna ätit godis varje dag, men då blir jag så jävla rund
(skratt). Det är därför jag sluta.
Reporter: Du blir ond då?
Bonde: RUND.
Reporter: Jaha, du blir rund.
Bonde: Ja, det är rent asså. Det är
bara för att jag inte… Jag menar, antingen får man välja att motionera
jättemycket och så får jag äta… asså…ja…!
Källa: "Ett sötare blod"
Källa: "Ett sötare blod"
Flera intressanta länkar om socker, sockerkonsumtion och forskning
hittar du HÄR!
Själv diagnosticerades jag
med diabetes typ 2 i feb 2014. Trots diabetessköterskans ihärdiga motstånd
började jag minska drastiskt på kolhydratintaget och i slutet av 2014 hade jag
tack vare detta blivit en "nolla; dvs jag hade normala värden utan mediciner.
Jag blev alltså sjuk av att äta kolhydrater, som blir socker i
kroppen, och frisk när jag slutade!
Ungefär som när en nötallergiker blir sjuk av att äta nötter eller en alkoholist av att dricka sprit!
Elementärt, min käre Watson!
ETT SÖTARE BLOD |
DET SÖTASTE VI HAR |
SMAKÄVENTYRET |
Jag hörde också programmet. Jag kan inte förstå vad som skulle vara enklare än att införa sockerskatt. Och särskilt på läsk. Svensken sätter i sig 100 liter per år!!! Själv kanske jag dricker 2, så någon stackare stjälper i sig mina 98 liter också.
SvaraRaderaHelt enig! Jag dricker aldrig läsk så nån annan måste stjälpa i sig kopiösa mängder!
Radera