onsdag 6 april 2016

Återbesök

Jahapp, idag var det dags för det andra återbesöket på Hudkliniken och den fina personalen! Jag gick faktiskt dit med glada steg! Tänk vad mycket det gör med positiva och härliga människor! Allt, precis allt, blir så mycket lättare!
Jag själv är inte den mest positiva av personer, men jag försöker så gott jag kan och visst har det stor betydelse!

Hur som helst så ville jag tacka dem för deras fina omhändertagande av mig under operationen och efteråt. Det blev ingen tårta och inte heller kakor utan det här:


Mörk choklad i alla sorter som fanns och ett fint kort! Choklad kan alla tycka om, det håller sig längre än tårta, som kan bli trist efter nån dag och är hälsosammare än kakor! Dessutom passar det utmärkt till fikat! Jag köpte också ett kort med texten: Simply the BEST. Det passade perfekt till dem!

Men kortet var lite märkligt. Inuti låg en lös, vit lapp så att man själv kunde skriva några ord, men det såg lite trist ut, så jag klistrade och skrev. Inte något uttänkt utan bara så som jag kände det! 
De blev såååå glada och sa att de aldrig fått nåt sånt förut, vilket är synd, men NU har de och de är verkligen värda det!

Idag var det ny omläggning och inga stygn är kvar. Jag bad att få se hur det såg ut och läkningen är väldigt bra och såret ser fint ut. Jag fick ett lite mindre bandage och nu börjar ansiktet återta sin normala form och är inte så blått längre. Ögat är mindre svullet, bara lite svullnad finns kvar under ögat. Det begränsar synfältet lite, speciellt när man vill sy och sticka och har progressiva glasögon. Då ser jag inte så bra när jag ska se nederst i glasögonen, men som sagt alla, inklusive jag själv, är supernöjd med det hela.

Nästa vecka är det dags för nytt besök!


8 kommentarer:

 1. Är du inte en positiv människa ...? Det tror jag verkligen att du är, så uppfattar åtminstone jag dig.
  Och jag tror också på att tala om när nånting är bra - är det dåligt får dom i alla fall garanterat höra det -. Uppmuntran betyder så oändligt mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var roligt att höra att du uppfattar mig som positiv! Men ibland är det nog lite "fake it until you make it", fast det funkar ju också!
   Jag håller verkligen med dig om att uppmuntran betyder så mycket! Det kan göra stor skillnad - eller "hela skillnan" som min Pitebo brukar säga!

   Radera
 2. Jeg synes det er så godt, at du gav dem chokolade og gode ord - vi skal huske at rose hinanden :)

  SvaraRadera
 3. Tack, Miri! Ja, jag instämmer verkligen med dig! Det skulle vi göra mycket oftare. i Sverige finns ett talesätt:"Hälsan tiger still!" och att det bara är när något är dåligt, som man säger till!

  SvaraRadera
 4. Det ser väldigt bra ut, läkningen går fint, det här blir bra, om ett år är det bara smala vita streck. Så bra med choklad, tårta hinner man oftast inte äta eller så är den slut när de som har gjort jobbet så att säga får tid att sitta en stund. Och så sant, det stämde även här, de hade aldrig fått ett tack tidigare, jättebra Ann! Och även fast man räddar liv vilket jag gjort fler gånger än jag håller räkning på, ett tack eller hälsning uteblir.
  Det kan riktas till någon som inte ens varit involverad, den som sitter högst, så en eloge till alla som sliter i vården i alla dess yrken med fint bemötande, de andra hör vi ju talas om alla. Och bra att du fick en tid att göra detta nu så är mycket av det läkt till varmare dagar och du kan ha ett plåster över bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Monica, Det känns väldigt bra att du säger att de kommer att bli bra. Du har ju lång erfarenhet av sånt här och har väl sett massor av sådana här sår.
   Choklad verkade en bra idé eftersom alla kan tycka om nån sort av dem som jag köpte. Dessutom berättade sköterskan att "Mohs-teamet" har ett eget fikarum, så jag hoppas att det ska vara länge! Får kanske höra hur det gick nästa vecka, när jag träffar dem igen!
   Äras den som äras bör!

   Jag är också glad att jag kunde få det gjort före sommaren. Det kommer att inköpas en fräck solhatt också!

   Radera
 5. Vad fint av dej! Sånna där uppmuntrande ord kan verkligen göra skillnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Anna! Jag vet själv hur glad jag blev när jag som lärare fick lite uppmuntran och erkännande när jag gjort något bra! Det var roligt att det blev så glada!

   Radera