torsdag 22 september 2016

Litteraturens Zlatan!

Idag startar Bokmässan och jag är inte där! Jag orkar inte längre, men jag saknar det så!
Det är för mycket folk, för mycket ljud, och för många intryck.

En gång i tiden, på min lärartid, fick jag en entrébiljett av skolan, men annars har det varit till att plocka upp plånboken själv. Lite märkligt att språklärare inte fick gå på mässan som fortbildning.
När maken jobbade som skolvaktmästare en period, på ett gymnasium, fick alla i personalen semiariekort och då gav han det till mig.
Det var härligt att sitta i en stor salong eller hörsal och lyssna på samtal och/eller föreläsningar.

Flera år i rad har jag gått alla dagarna i flera timmar och bara njutit och hela tiden känt att "det är något som jag missat - jag tar ett varv till".
Men inte nu längre!

Men hela stan genomsyras av Bokmässan och det märks överallt i radion och i TV! Det är mysigt!

Björn Ranelid (en av mina favoritförfattare) skrev en artikel i dagens GP, som berörde mig mycket! Han skriver om ordets makt och jag tycker att den är så bra!
Den inleds på sedvanligt "ranelidskt" sätt : -Alla barn skriver sina liv på baksidan av ögat.

Hela artikeln kan läsas HÄR!
Gör det!

Bildkälla
"Björn Ranelid är litteraturens Zlatan!" (Eva Bonnier, förläggare)

6 kommentarer:

 1. Har aldrig varit på bokmässan, men skulle gärna ha velat vara där någon gång. Mest bara för att bläddra och titta på en massa bokomslag :-)
  Böcker har jag inte orkat läsa på många år - alltså böcker typ romaner och sånt med massa text. Bläddrar gärna i handarbetsböcker och kokböcker gör jag i alla fall än :-D
  Kerstin i Dalarna

  SvaraRadera
 2. Det finns mycket annat än romaner där. Bl.a. Kokböcker, handarbetsböcker, konst, foto, tidningar, ja allt! Men numera orkar jag inte med det.
  Ha det så gott!

  SvaraRadera
 3. Litteraturen Zlatan :) Jeg holder også af sådanne begivenheder, hor vi samles om noget vi alle brænder for :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt trevligt! Lite som stickträffar och Syfestivalen! Och man kan prata med vem som helst och veta att de förstår vad man pratar om!

   Radera
 4. En enda gång har jag besökt bokmässan och då öppnades plånboken ,-) Fina vykort, affischer, böcker förstås .., och möjlighet till signerade exemplar. Jag minns att Herman Lindqvist var som en sur-pul, medan Henning Mankell var desto trevligare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det brukar gå åt en hel el pengar, fast man tycker att det är billigt - köp 3, betala för 2 och sånt.
   Det finns förstås alla sorters typer men lindqvist har jag alltid tyckt var en arrogant, dryg typ. Han gjorde sig bäst som journalist!
   Mankell var mer som vem som helst!

   Radera