tisdag 31 januari 2017

Det är mycket nu...

Förra veckan lämnades prover på VC inför dagens årskontroll hos doktorn.
Hon var nöjd med värdena och det känns ju bra! Det bästa var dock detta:

Förra gången jag var där ville hon att jag skulle börja äta statiner, eftersom hon tyckte att mina kolesterolvärden var lite höga (dock inom ramen för vad som räknas som nomalt). Jag vägrade förstås (det räcker att man vet att de inte har någon som helst effekt på kvinnor, minimal effekt på män som haft hjärtinfarkt och att biverkningarna är fasansfulla ).

Idag var värdena lite lägre och inga statiner föreslogs. Då sa jag (liiite ironiskt, det medges) "...och jag som äter så mycket fett!"
"Det är inte fettet som är farligt utan kolhydraterna!, svarar hon och jag blev alldeles paff. Hon har verkligen svängt om och kanske har jag och mina värden haft en liten påverkan? Hoppas kan man ju alltid.
Där ser man! Heja LCHF!

Blodtrycket var lite högt och hon sa att det bästa är att stressa mindre... Haha, jo, det är ju lätt att säga. Senaste månaderna har stressnivåerna varit skyhöga och jag som inte har några marginaler kör ju blodtrycket i höjden med en gång.
Men ner ska det UTAN mediciner! Det har jag gett mig den på.
Ännu mer ut och gå och ännu mindre stress!

Igår var det tandläkaren och det kommer att bli dyrt - så är det bara! Man vill ju ha tänderna kvar.

I mars blir jag pensionär och jag har ödmjukast ansökt om pension.
Det känns lite konstigt måste jag säga. Men det är förstås som Johan säger: Äsch, mamma, det är bara en siffra!
Och så är det ju.
Pensionen blir inte stor. Jag har ju missat minst 10 års inkomster under min sjukdom, men det är som det är... Man vill ju vara frisk och rik - inte sjuk och fattig.
Jag kan i alla fall ut och härja hela nätterna och åka kollektivt. I Göteborg är resorna gratis under lågtrafik. Västtrafik - here I come!

Bildkälla

9 kommentarer:

 1. Jag minns en lokförare som hade högt blodtryck - vilket kunde medföra att han inte alls fick köra tåg - och han rådet att ge sig ut och promenera. Och SOM han promenerade! Dag ut och dag in. Gick blodtrycket ner? Nej. Men det löste sig ändå på nåt vis, men vilken stress det sen blev .., när utfallet inte blev som han tänkt sig ,-)
  Lycka till med pensionärslivet. Jag undrar om det inte gratis här också, nej, det är det inte .., man måste nog vara lite äldre, tror jag?

  SvaraRadera
 2. Jag ser att jag nog borde läsa igenom vad jag skrivit innan jag klickar iväg det hela. Det fattas ord lite här och där, men du begriper väl ändå ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jadå jag begriper!
   Jag tror att det där med regelbunden motion inte är så dumt, men det räcker inte. Det måste kombineras (i alla fall i mitt fall) med avstressande sysselsättning - t.ex stickning, kattklappning och kost - i mitt fall lchf!-

   Vd beträffar pensionärlivet så blir det nog inte så stor skillnad från det som varit. Jag har ju varit sjukpensionär på halvtid och kunnat bestämma mycket själv hur jag orkar jobba. Men det är mest mentalt, tror jag, vilket ju också är en stressfaktor.

   Radera
 3. Säkert kan du handla billigt någon dag i veckan också. Min mamma är strängt upptagen på tisdagsförmiddagar -då är det nämligen pensionärsrabatt på Ica Maxi :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå, det måste jag kolla in. Jag kanske kan fördriva hela veckan med att åka runt med spårvagn och kolla var det finns pensionärsrabatt!
   Tack för tipset! :-)

   Radera
 4. Det är inte så dumt med pensionärslivet ändå. Man åker skidlift till barnpris, t.ex. 😎

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen, jag vet inte var närmaste skidlift ligger ens, men det är ju lätt att ta reda på. Kanske inget för mig ändå, som vare sig åker skidor eller gillar höjder! Men tack för tipset!

   Radera
 5. Tror nog också jag missar ca tio års pension för vem vet hur EU-reglerna ändrats när det blir dags för mej. Tror det blir ordentligt kaos. Men inget att stressa upp sej för känner jag. Hälsa är nummer ett :) låter bra med spårvagnsresor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar så osäkert med allting nu. Inte ens politikerna verkar ha riktig koll på Brexit! Men din inställning är ju helt rätt. Inget att stressa upp sig för...jag ska försöka göra så också...kräver lite träning från min sida.
   Spårvagnsresor kan vara stressiga, svettiga, trånga, men också ibland bjuda på musik, diktläsning och trevliga spontana samtal!

   Radera