torsdag 5 januari 2017

Har den äran!

Den obligatoriska kaffekoppen, som bara tas fram på födelsedagar.
 Kan innehålla allt från mjölk, Oboy, te och kaffe, med eller utan mjölk!

Idag firas mannens födelsedag!
I morse sprätte jag upp och bryggde kaffe (Zoegas julkaffe - det bästa) och dukade bricka med bakelse och presenter. Bar in allt och Henrik och jag sjöng unisont (han var med på länk från London) och hurrade. Mannen sov och var lite yrvaken, men hämtade sig snabbt och tryckte i sig kaffet och bakelsen med passionsfruktsmousse. "Lyckad" start på dagen tyckte han!

Idag är det -28 i Piteå och sådär nånting var det också för 60 år sedan när svärmor fick fara iväg och gossen föddes - efterlängtad efter 4 döttrar!
Här är det -9 och lite snö.

Ikväll blir det tårta med sönerna!

6 kommentarer:

 1. Tillykke med manden din :) Så fin en kop og en dejlig tradition :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska hälsa honom! Ja, det är roligt och lite speciellt med en särskild fördelsedagskopp och det finns en assiette till med guldkant!

   Radera
 2. Kerstin i Dalarna5 januari 2017 16:12

  Hälsa och gratulera från oss!
  Förra året när vi var på "tjejkalas" hade födelsedagsbarnet dukat med lika fina koppar men med våra resp. månader på. (Vi fem tjejer som träffts sen gymnasiet ��)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han hälsar och tackar! :-)
   Så fint med olika koppar till er alla. Omtänksamt!

   Radera
 3. Åh, men det känns plötsligt självklart att man måste ha en födelsedagskopp!
  Kul lösning med skönsång även om avståndet är stort :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Födelsedagskoppen har jag köpt på loppis när pojkarna var små och den har faktiskt hängt med länge utan skador. Yngste är nu 25 år och alla tycker att det är lika roligt varje år. Klart att man ska ha en födelsedagskopp!

   Det var nog inte så skön sång, men dock sång och det är så läckert att Henke kan vara med på sånt som han tycker är viktigt ändå.

   Radera