torsdag 4 januari 2018

Vad har du gjort idag?

Här blev det Tour de ski. Det var sannerligen inte lätt för åkarna på den isiga, flacka banan och de föll som Bambi på isen, somliga flera gånger, och stavar och skidor bröts och blev "pinnved".

Henriks flickvän har blivit moster och har beställt ett par små converse av mig. De skulle vara lila och vita och är nu färdiga, så när som på knytband i organza.


Men lilla tösen, som föddes på julafton, var så liten och vägde bara 2,5 kg. Skorna får nog vänta tills hon har vuxit i dem. Under tiden stickar jag på en liten mössa och ett par mindre sockor. I ROSA!
Inte ofta jag har stickat i babyrosa, så nu passar jag på.


En "Swirl hat" ska det bli! bildkälla
Kryckorna och jag kommer bättre och bättre överens och numera är vi i symbios för det mesta. Dock har min sjukgymnast blivit sjuk, så jag får köra på med mitt träningsprogram så länge. Ibland känns det bättre och ibland sämre igen, men jag tränar på och hoppas på det bästa.

Idag hade vi färgglad middag. Maken hade gjort ljusgrön mos till mig på blomkål och broccoli och till sig själv potatismos på  !Blue Congo". Tillsammans med tomater, vindruvor med chili ärtpesto blev det riktigt färgglatt. Till det åt vi innerfilé av renkalv - himmelskt på en torsdag!

Jag stickar vidare! Tjingeling!

8 kommentarer:

 1. Och här har inte gjorts många knyck. Totalt orörlig i morse och ett par timmar framåt, sen totalt lycka och halleluja för piller. Mycket tv-tittande .., SVT-bloopers .., och nu Fredriksdalsteatern som inte verkar sååå bra som vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för piller! Jag håller med dig! hoppas du slipper vara med om det fler gånger! Är det jobbet som sliter?

   Radera
 2. Sovit halva dagen. Ätit frukost. Sett "Moonrise Kingdom" på svtplay. Bara några dagar till kan den ses och det rekommenderar jag. Likaså den finska filmen "Slottsbalen" som jag såg nu på kvällen.
  Och så har jag stickat slut på garnet så nu måste jag göra mer. Eller äsch, vi tar det en annan dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att sova halva dagen! "Moonrise Kingdom" har jag alldeles missat. Inte heller Slottsbalen. De ska jag spana in! Tack för tipset!
   Garnet slut!!!??? Katastrof!

   Radera
  2. Sov halva dagen för att jag är sjuk.
   Det är katastrof när köpegarn är slut. Men så länge jag har ull i källaren är det ingen fara på taket den här gången.

   Radera
  3. Usch, så trist att vara sjuk. Hoppas du snart kryar på dig! Orkar du spinna garn när du är sjuk? Eller du kanske blir piggare av det?
   Jag har försökt med att spinna på slända, men har ite fått in rätta "knycken" än.

   Radera
  4. Tack, nu är jag så kry att jag varit och jobbat.
   Att spinna är kanske en variant av dammsugartestet: orkar man så blir det jobbet imorgon. ;-)

   Radera