fredag 16 juli 2010

Arbetsförmedlingen


Jaha, så var jag arbetslös igen!
PreTeam AB stänger över sommaren och eftersom jag är behovsanställd, så blir jag arbetslös. I måndags tog jag spårvagnen till stan för att anmäla mig på Af. Det var minst 50 grader varmt på spårvagnen och ingen luftväxling alls. Resan kändes som en evighet och som om inte det var nog trasslade en av växlarna på vägen och föraren var tvungen att backa spårvagnen några meter. Gissa om det tog tid!
Väl framme vid disken på Af fick jag veta att datasystemet packat ihop en timme tidigare och anmälan kunde inte tas emot...Jag undrade i min enfald eller mitt värmeslag om det inte gick att skriva för hand? Tjänstemannen såg på mig som vore jag från en annan galax, men lade till slut huvudet på sned och sa att han kunde ge mig en lapp - handskriven - så att om jag kom inom tre dagar skulle anmälan ändå räknas från måndagen...
Jag åkte tillbaka hem.

PS Till hösten är det möjligt att jag får mera jobb hos PreTeam AB

3 kommentarer:

 1. Ja, nu gäller det nog att du stretar på i myrstil. Himla trist med arbetslösheten. Jag vet. Visserligen är det 35 år sen jag var arbetslös på riktigt, men för ett par år sedan var det på håret att jag hade nåt att komma tillbaka till efter min tjänstledighet på 2 år. Hemsk känsla! Sen dog en kollega hastigt och jag fick jobb. Snacka om att jag hade kluvna känslor då!

  SvaraRadera
 2. Bloggblad:
  Usch, det måste ha känts väldigt konstigt. Den cyniske (dvs jag) skulle ha sagt "Den enes död..."
  Jo, myrsteg och lugna tankar. Jag är tillbaka i Jobb- och utvecklingsgarantin, men det kanske inte blir så mycket ståhej nu mitt i sommaren.

  Losarina:
  Akkurat: suk...

  SvaraRadera