måndag 15 november 2010

Måndagsångest - FK del 1

Idag när jag kom hem så låg ångestbrevet där på golvet! Brevet från Försäkringskassan! Det knöt sig i magen. Vad är det nu då?
Slet upp kuvertet för att ta tjuren vid hornen. Det stod ungefär så här:


Vi beklagar att vi betalat ut för mycket i aktivitetsstöd i somras. Du ska betala tillbaka över 6000:- den 13 december!!

Jaha, och hur hade ni tänkt att det ska gå till? Jag bara undrar. Och betala tillbaka måste man enligt lag utan hänsyn till orsaken till den felaktiga utbetalningen.


Om du inte kan betala tillbaka hela beloppet på en gång kan du komma överens med FK om en avbetalningsplan, men då tillkommer en aviavgift på 15:- varje gång ett inbetalningskort skickas ut.


OK, 100:- i månaden + 15:-?? Är det OK, va? Va?... va? Du, Försäkringskassan?

&@!=%...det tar aldrig slut!!!

16 kommentarer:

 1. Är de inte riktiga. Det är de som gjort fel! Ok att de vill ha tillbaka sina pengar men att de ska ta betalt för det också.

  Jag tycker du ska överklaga just den biten. Göra en avbetalningsplan men vägra de 15:-/gång. De har gjort fel. Det ska inte gå ut över dig. Helt jävla sjuk. Du kanske skulle prata med en jurist om de har rätt att få göra så här.

  SvaraRadera
 2. Näe... Kämpa emot. Du har inte gjort nåt fel! Dom borde betala dig för att gjort fel.

  Jag trodde du menade det andra stora gröna kuvertet - där det i mitt stod att jag får 1500:- per månad i pension om fem år... VA? Det är väl bara maten för en vecka? Sen då? Det jag sparat på banken har inte vuxit nåt genom alla kursfall... Jag som jobbat hela mitt vuxna liv även om jag inte jobbat heltid hela tiden...

  SvaraRadera
 3. Men vilken bra timing så här i december/Jul-tider. NOT!

  Ja det bekräftar väl bara att det inte är konstigt att man får ångest när man får brev från FK.

  Varma hälsningar!

  SvaraRadera
 4. Maj:
  Väldigt ruttet! Men vad göra mot myndigheter?

  SvaraRadera
 5. Cicki:
  Nej, jag tror inte att FK är riktiga, men å andra sidan följer de bara regelverket från riksdagen och försäkringsutskottet - fast det känns inte bättre för det =(

  SvaraRadera
 6. Bloggblad:
  Ja, det borde de, men det tänker de säkert inte göra.
  Pensionen törs jag inte ens att på...Då får jag väl göra de rumänska tiggarna sällskap på Avenyn.

  SvaraRadera
 7. Ångest, ångest ger mig Försäkringskassan...för att travestera Pär Lagerkvist...
  Det är väldigt sant!

  SvaraRadera
 8. Halkade in här via en bloggvän...jag lider med dig, jag förstår hur du känner det. Var med om det för många år sen,,,fast med en mindre summa. Man känner sig ganska liten i en sån situation. Och man har NADA att sätta emot. Även om det är dom som har gjort fel så har DU fått och tagit emot stålarna så, BETALA! Att man gjort det i god tro och litat på att dom gjort sitt jobb rätt...det räknas inte. Och man blir ju inte precis rik på att vara beroende av dom...så var tar man de pengarna ifrån? 6000 är dessutom ganska mycket. När dom gör en sån miss så BORDE man få de pengarna efterskänkt..typ "skyll er själva som inte kan ert jobb"! Lycka till och hoppas det ordnar sig för dig.

  SvaraRadera
 9. Just så där känner jag också varje gång jag får brev ifrån FK, jag planerar att göra slut med dem till årsskiftet, men nu får vi se.

  SvaraRadera
 10. Visst blir man tokig. Vi blev återbetalningsskyldiga för bostadbidrag en gång i tiden. Jag sa att jag ville överklaga beslutet.
  - Ja, gör det. Men vi avslår alla överklaganden.

  Lycka till, trots allt.

  SvaraRadera
 11. Samtal:
  Det är inte klokt att de kan frmkalla sådan ångest. De ska ju hjälpa mig...eller

  SvaraRadera
 12. frk Tjatlund:
  Precis så känns det - meningslöst att överklaga - suck!

  SvaraRadera
 13. Välkommen hit Babbi! Jag håller med dig om att jag borde få behålla pengarna som plåster på såren MEN ICKE lagen säger att jag måste betala tillbaka vartenda korvöre.
  Nu har jag ansökt om att få betala av 100:- i månaden genom att de drar det på min sjukersättningen. F-n tro't!

  SvaraRadera
 14. Det är bara att säga till mossan så kommer hela kollektivet och sopar mattan med dom! Jag hejar på ditt lag iallafall! puss och gnus <3

  SvaraRadera
 15. Favoritsonen:
  Tack, det känns betryggande att ha hela kollektivet bakom ryggen. Jag skulle inte vilja ha det som motståndare.
  puss tillbaka
  favoritmamman

  SvaraRadera