måndag 2 januari 2012

Gammalt och nytt

Julhelgen avlöpte som planerat. Alla sönerna var hemma och skinka (dock utan brunkål), sill och annan traditionell mat åts med stor aptit.
Äldste sonen och jag brukar alltid gå till Vasakyrkan och lyssna till och sjunga julsånger kl. 9 på morgonen. Det är ju rysligt tidigt för min del, men det är så mysigt att jag varje julaftonsmorgon masar mig upp. När vi kommer hem vankas det grötfrukost, som resten av familjen fixat.
I år gjorde vi likadant med det undantaget att när vi kom fram till kyrkan var det mörkt och stängt och låst. Ingen julsång! Trots att det på deras hemsida stod att det skulle vara. Bara att åka hem igen och äta gröt!

Den här julen hade vi den minsta gran vi nånsin haft, fast inte så liten som den här, som syns lite i bakgrunden.

En riktig Disneygran blev det med lite ljus och saker i. Vid den vita pilen syns "brända tomten" som MÅSTE vara med varje år. Han hängde i mormors gran ett år då det tog eld i granen och han blev brännskadad. Han har bara en arm och en halv fot. Men han får hänga främst varje år med ålderns rätt. Han är också en 50-plussare.

Katten Shiva är högst obekymrad av jul och nyår. Hon är gladast för att ha hittat en ny sovplatsmen sedan hon börjat tugga på sladdarna blev hon portad därifrån. Nyår firades av maken och mig med otroligt god mat och vin + lite bubbel vid 12-slaget. När det fyrades av raketer i parken utanför vår balkong smet Shiva in i bokhyllan och lade sig på en hylla bakom böckerna. Hon gillade inte när det smällde så högt.

Just nu har hon hittat en annan plats - bakom min dator på sybordet.


2 kommentarer:

hugan sa...

åhå en sån sötnos!! ;)
men inte roligt när de hittar sladdar!

Ruta Ett sa...

Nej, verkligen INTE roligt! Men det är svårt att bli arg så så söta kissemissar!