lördag 24 augusti 2013

Rolig höst

"Alla dessa kvinnor" från Hemslöjden i Skåne
bildkälla


Idag jobbar jag på att bli av med negativ energi som far runt hemma hos oss. Det är inte lätt.

Under tiden roar jag mig på egen hand.
Jag har just anmält mig till  två kurser i höst. Kurser som jag verkligen ser fram emot.


Tovade smycken, en endagskurs i att göra smycken i ull!


bildkälla


INNEHÅLL: : Vi tovar smycken av ull och silke; som armband, ringar eller broscher. Genom att klippa eller skära i de tovade formerna kan man göra intressanta mönster och ytor. Det går också att arbeta vidare med stygn och pärlor. En fördel med att tova mindre saker är att man hinner testa olika sätt och tekniker.


"Skånskt yllebroderi" är lite speciellt och blir så fint. Det kan användas på armband, kuddar och annat textilt. Framför allt på fina väskor och "jynnen", som jag nån gång skulle sy.           


INNEHÅLL: Brodera på vadmal eller kläde med garn i blått, svart, brunt, grönt och rött. Många olika sorters stygn används t ex stjälkstygn, klyvsöm, kedjestygn, liksidig plattsöm, schattersöm, knutar och olika fyllda bottnar.


"Önskeväskan" från Hemslöjden i Skåne
bildkälla

 


Visst låter det superroligt! Jag har något att se fram emot i höst!

4 kommentarer:

 1. Vad kul det låter! Jag skulle gärna lära mig tova ull, det är ju så fint! Min son går på en waldorfförskola och där tovar fröknarna ull, han har fått små söta presenter vid jul och f-dag. Hoppas du får det jätteroligt, helt klart behöver man sådant att se fram emot!

  Jag har läst din kommentar inne hos Cicki och ja, det är ju verkligen som du skriver. Man "lever upp" lite när man ska ut i samhället, till läkare etc och just den stunden kan man verka hur pigg som helst- för att sedan kollapsa hemma igen.

  Det märkliga är att jag har träffat läkare som borde veta bättre men som ändå säger att "du ser för pigg ut, när man är deprimerad så beter man sig så och så..." Skönt att höra från folk som har samma erfarenheter...

  SvaraRadera
 2. På Selmas gata:
  Exakt det har jag också fått höra av läkare. "Man går inte och färgar håret om man är deprimerad". Sån idioti! Då undrade jag i mitt inre hur man bör vara för att vara deprimerad.
  Om du vill får du gärna maila mig på annbm52@gmail.com
  Jag bor också i Gbg

  SvaraRadera
 3. Den där bilden med kvinnorna är ju bara helt underbar! En sån kudde, alternativt bonad, skulle jag gärna ha på väggen eller soffan.

  SvaraRadera
 4. Elisabeth:
  Jag tycker också mycket om den. Man kan köpa en mönstersats från Skånes Hemslöjd för 660:-, fast då får man sy den själv förstås.

  SvaraRadera