måndag 20 januari 2014

Mer sömngnäll

Efter 10 dagar med insomningstabletter är rekordet fortfarande 7 timmar i sträck ett rekord.Oftast har det blivit 6. Det innebär att jag varje natt får nytt underskott och somnar framför tv:n i soffan mest varje kväll - inte en kvart, tjugo minuter utan 2 timmar!
Måste tillbaka till läkaren!
Nu har jag ändå fått tillbaka lite arbetslust rent mentalt, och gör upp planer för det ena och det andra, men det blir inget gjort eftersom jag är så trött.PS Bloggen har numera ändrat karaktär till "gnällbloggen" - haha, som om ni inte redan märkt det.

10 kommentarer:

Elisabet. sa...

Men sju timmars oavbruten sömn har jag nog aldrig i mitt liv haft!

Somnar jag elva, tolv .., vaknar jag tre. Alltid. Sen vaknar jag halvtimmesvis, somnar om, och vaknar igen.

Jag upplever själv att jag sover djupast då i början .., mellan sex och sju drömmer jag (eller kommer ihåg drömmarna) nåt oerhört!

Elisabet. sa...

Ps. Jo, säkerligen har jag haft det, i min barndom, men aldrig som vuxen! Finns det verkligen människor som har det? Ds.

Ruta Ett sa...

Jag har kunnat sova 9 timmars sömn oavbrutet så länge jag kan minnas. Sedan har jag sällat kunnat göra det eftersom arbetet tvingat mig upp tidigare.
Att sova tre, fyra timmar, vakna och inte somna om på tre, fyra timmar är så ovant och hemskt att jag blir sjuk av det.
Jag, som alltid tyckt det var så konstigt med folk, som inte kan ligga kvar och "dra sig", störtar själv upp alla tider på dygnet istället för att ligga och snurra i sängen.
För mig är detta ett jättestort problem, som påverkar mig oerhört mycket - mycket mer än vad trodde - trots att jag upplevt en gång förr för några år sedan.

Elisabet. sa...

Jo, men det tror jag verkligen att det gör, allra helst om man är van nånting helt annat? Nio timmar vore ju rena himmelriket! Det innebär att jag skulle kunna lägga mig elva och sova till åtta! Makalöst! Så utvilad man då måste bli!

Min egen virriga sömn gör ju att jag blir väldigt trött på kvällen, vid sex, sju. Sen piggnar jag till igen.

Skillnaden mellan oss, är att jag somnar om efter att ha vaknat .., ligger bara vaken och snurrar eller byter sida .., skulle jag vara vaken som du, i flera timmar, hamnade jag nog på psyket.
Allvarligt.

Ruta Ett sa...

Ja, det är faktiskt inte roligt! Jag tror det är vanligt att man under sömnperioderna under natten att man vaknar till, byter ställning och somnar om. Men det var flera veckor sedan jag kunde det.

Bloggblad sa...

Jag har ju oftast svårt att somna eftersom jag är pigg och full av idéer framå tolv. Använder ofta piller när jag ska upp och jobba. Inga problem att sova 10 timmar i sträck, möjligen med kisspaus halvt i sömn, men så plötsligt vaknar jag tre och kan inte somna om. Det är vidrigt jobbigt. Då kan jag ju inte gå upp och göra nåt och väcka Per, för trött också, men ändå slocknar inte hjärnan. Det är rena tortyren.
När jagj obbar blir det sällan mer än sex timmars sömn, men då somnar jag på soffan när jag kommer hem.

Skönt att inte vara ensam om sömnproblem..

Mian sa...

Jag sover ca 6-7 tim på vardagsnätterna. Dock väldigt sönderbrutet. Som tur är kan jag somna om hyfsat lätt. Har för närvarande grannar, vars skrikiga ungar väcker mig precis varje natt (det är så lyhört här...).
Ibland blir jag väckt 4-5 ggr per natt :-(
Men på nåt vis har jag vant mig. Men det är nog inte nyttigt i längden
Att vara klarvaken mitt i natten låter plågsamt. Hoppas att du får rätsida på det!

Ruta Ett sa...

Bloggblad:
Det där som du beskriver kunde varit jag och det är verkligen jobbigt. Värst är det när man har en tid att passa, men det mesta sitter i huvudet förstås, vilket ju inte gör det hela enklare.
Vi kanske ska ses i natten på Fb eller så.

Ruta Ett sa...

Att inte sova långa perioder utan att bli väckt är inte bra för hjärnan, säger sömnforskarna. Men barnen växer väl upp och i alla fall tonåringar vaknar INTE på natten - knappt på förmiddagarna. Håll ut!

Bloggblad sa...

Det brukar vara ganska tyst både på bloggar och facebook så dags...
Jobbigt när det är grannarnas barn. Kan ju flytta in nya småbarn när de vuxit upp.

Jag sover alltid med öronproppar när jag är borta. Vi bori ett helt dödstyst område, så på hotell tycker jag alltid att det slamrar...