onsdag 23 juli 2014

Rån i gästhamnen

Igår blev det en ny cykeltur (jag kommer att få sååå snygga vader när sommaren är slut) och vi cyklade ner till Lilla Bommen och gästhamnen. Vi ville turista lite på hemmaplan och åka ut på en skärgårdsrunda i södra skärgården och ut till Vinga.
Det var massor av folk i hamnen och massor av stoooora lyxbåtar. Caféet och lunchrestaurangen var fulla och det var lång kö till biljettförsäljningen och en liten kö till Älvsnabben

- båten som är "spårvagn" över älven och som till slut hamnar vid Klippan och det gamla Carnegies porterbryggeri och Röda Sten.

Medan vi stod i kön kom jag i slang med en äldre man, som visade sig vara en pensionerad brevbärare från Boston, men som numera flyttat till Florida. Han var på semester i Göteborg och ville också ut på havet. De flesta amerikaner som besöker Göteborg kommer med kryssningar, men den här mannen hade flugit hit enkom för att turista i Göteborg och skulle sedan flyga hem igen.
Vi pratade om allt möjligt men som vi står där rusar plötsligt en ung man med gitarr på ryggen förbi i hög fart.
En liten stund senare kommer en man gående med blodet rinnande från pannan och från armbågen. En annan man stödjer honom och vi hör honom säga att "han tog alla mina pengar och jag hade precis hämtat ut dem i Bankomaten".
Förskräckligt tyckt alla och antog förstås att killen med gitarren var den skyldige.

Vi fick köpt biljetter och sa adjö till amerikanen och cyklade iväg. Vi såg den skadade mannen och en hel del folk stod runt om honom och några pratade i telefon och där ser vi också gitarrkillen. Antagligen hade han försökt springa ifatt rånaren, men inte lyckats.
Mycket obehagligt det hela!

Vi cyklade en omväg hem och tankade lite islatte på ett trevlig ganska nyöppnat ekologiskt café mitt emot Domkyrkan - Way cup - som jag kan rekommendera alla att besöka!  Verkligen genomtänkt!
De har också den rymligaste toalett jag varit på vad det gäller caféer - bara det!
Stor, mysig toa med gatlykta till belysning och toarullar i taket!
Idag var det 100 grader i ateljén, minst, så det gick bara inte att vara där. Jag har tillfälligtvis flyttat hem ateljén och sitter nu och syr med lite mer skugga och större fläktar.
I eftermiddags kom också vinsten i Glädjelotteriet och det är inte klokt så söt tvätteklämmeväskan är. Det är frågan om den inte ska få en framträdande plats i ateljén istället med annan funktion än att härbärgera "tvätteklämmor".

Fint kuvert med personlig frimärkspåklistring! :-)

och när man öppnar hittar man det här!
Visst är den underbar och t.o.m. "tvätteklämmor" följde med!

I morgon är det besök hos Syster Ratched och båttur som gäller. Toodeloo!

2 kommentarer:

  1. Å, du är ju för rar!
    Och tjuvar och banditer borde få pisk på rumpan. Offentligt. Om jag finge bestämma.

    SvaraRadera
  2. Elisabet:
    Ja, nån slags uppsträckning är rimligt!!!

    SvaraRadera