söndag 20 juli 2014

Veckan som gick


Den här veckan har präglats av värme, Gothia Cup och symaskinstrassel. På min promenadväg går jag förbi i en fotbollsplan och där har det spelats fotboll, gråtits, hejats, blåsts i lurar och trummats så det står härliga till från morgon till kväll. Men det är inte bara fotboll utan även ett hallonsnår i en glänta. Där brukar jag stanna till och äta lite på vägen. Det är fler som har hittat stället, så det brukar inte vara så himla många hallon, men några stycken är där varje gång.

Skogshallon - mitt i stan

Högst oönskat trådtrassel
Helt plötsligt utan förvarning började min värstingmaskin krångla och på baksidan såg det ut så här.
Det var INTE kul. Jag kunde inte få rätt på det på nåt vis i världen och inte heller maken, som annars räddat mig åtskilliga gånger. Till slut var jag tvungen att kontakta min "symaskinsdoktor" på Hisingen. Under tiden han tar hand om maskinen, fick jag låna en av honom. En likadan som min så nu är det bara att sy på igen - puuuhhh.

Jag syr för glatta livet nu i ateljén och det har varit olidligt varmt. Solen gassar in på förmiddagen och lagom till jag kommer dit vid lunchtid, så har det ackumulerats massor av värme. Jag har en liten fläkt, men det är inte lätt att manövrera mönsterpapper och tyger i blåst, så den har inte gått hela tiden. Nån dag tog jag värmesemester, men det känns inte riktigt som om jag har tid med det.
Jag vill inte spara allt till sista minuten så jag blir sådär superstressad, som jag så lätt blir.

Än så länge har jag sytt vida, korta västar eller "overhang" (i två färger) i linne, men i fredags blev det en längre tunika eller poncho om man så vill. 
Syrenlila och smaragdgrön på G, som ska få mönstrad
 pärlemorknapp (den syns på "knappbilden)

Oblekt och senapsgult med knapp i kokosskal till den djärve

Väst i oblekt linne, som också bara finns i ett exemplar, snart klar.
Den kommer bara att finnas i detta enda exemplar, eftersom det var en tygbit jag fann i min tyghylla. Men jag tycker så mycket om dessa oblekta och off-white färger. 
Själv kan jag inte ha dem. Jag blir alldeles transparent i dem, men för de som kan så är det ett fantastiskt tyg med lite struktur i. (Kolla in mönsterpassningen fram!)
Antingen sätter jag i en blixtlås eller så får den en stor lila knapp i kokosskal överst. Får se hur jag gör.

Det är ett kärt besvär att välja knappar till alla västarna och jag har en hel del att välja mellan


Trots att det varit så varmt har jag kopplat av med att sticka i ullgarn. Det är en sjal från en tysk designer och den heter "Leftie" eftersom den är bra om man har lite restgarner (leftovers). Jag stickar den i turkos och smaragdgrön. Den är så rolig att sticka så jag kommer nog att sticka fler. Då kanske den ser ut så här. Här finns mönstret.

Bildkälla

 Idag var det meningen att vi skulle äta namnsdagstårta. Det är ju Margareta idag och det heter jag som andranamn. Ingen hade tid att komma och äta och kalaset sköts fram till i morgon. Det går också bra. I morgon är det Johanna och det heter jag också.
Då blir det pannkakstårta med bär och vispgrädde.

Slut för idag.


4 kommentarer:

 1. Originella västar, hoppas verkligen att det blir ruljans på försäljningen på utställningen.

  SvaraRadera
 2. Bloggblad:
  Tack, jag det hoppas jag också. Det ska bli spännande att se hur det går!

  SvaraRadera
 3. Lycka till! säger jag ocksdå .., och grattis på Johannadagen!

  SvaraRadera