måndag 28 juli 2014

Smash-and-grab

Sommarkvällarna gör att nattugglan i mig firar triumfer. Det blir senare och senare och nu när maken har semester så gör det sitt till.
I går kväll (läs natt)vid 01.30-tiden, när vi var på väg till kuddarna, hördes en knattrande moped nedanför fönstret. Så dags är det är så tyst på vår gata, den som annars är ganska trafikerad, så det lät verkligen högt.
Men ljudet försvann inte bort, som det borde utan liksom stannade kvar. Jag tittade ut och hör samtidigt glaskross och ser en kille på moped köra iväg i hög fart.
"Göstas Radio & TV" som ligger mitt emot vårt hus hade blivit utsatt för en smash-and-grab-kupp.
Fler än vi hade uppmärksammat oljudet och några stod på balkongerna och pratade och pekade.

Gösta har haft sin affär så länge jag varit i närheten, vilket är ca 30 år. Det är en sån där liten, gammaldags radiohandlare, som förr fanns i alla stadsdelar långt före Elgiganten och Media Markt.
Att han överlevt alla år är ett under, men han har tydligen haft inbrott förut, för numera har han ett kraftigt galler framför fönstret.
Det är inga stora mellanrum mellan rutorna i gallret och tjuven kan inte ha fått med sig nåt större än ett armbandsur. Om Gösta hade det i sitt fönster vet jag inte. Det enda vi såg var något som såg ut som en sten och glaskross på trottoaren nedanför.
Efter en stund hörde vi glasljud igen och såg då Gösta, som sopade upp glasskärvor mitt i natten och i morse var det en stor pappkartong fasttejpad på fönstret.
Pisk på rumpan borde hen ha - mopedisten! Göra så mot hygglige Gösta!

4 kommentarer:

 1. Ja, sannerligen!! Rejält med pisk! Och ofta täcker inte självrisken heller, utan det blir dyra pengar för den arme butiksägaren.
  Jag blir galen på sånt!
  Och människor som stjäl på vanligt vis i affärer också.

  SvaraRadera
 2. Elisabet:
  Ja, det rör sig väl om flera tusen! Så fullständigt onödigt! Jag blir också galen på tjuvar och banditer och att man inte får ha sina saker i fred!

  SvaraRadera
 3. Säger som Elisabeth att oftast är det självrisken som kostar mer än det som stals. En god vän till mig som förr hade en tygaffär fick sitt fönster krossat ett antal gånger, bara på rent pin tji för det fanns inget att stjäla. Hon la av till slut för försäkringarnas självrisk knäckte henne. Jävla ungar!

  SvaraRadera
 4. Cicki:
  Ja, man blir förbannad!

  SvaraRadera