tisdag 22 juli 2014

Margareta och Johanna i värmen!

Ett bra ställe att befinna sig på när det är så varmt ute är på cykeln. Ateljén fick vänta igår och G och jag cyklade iväg till Botaniska trädgården med fika i cykelkorgen. Det fläktar skönt när man cyklar och Göteborg är faktiskt en bra cykelstad med alltfler cykelbanor kors och tvärs.
Väl framme strosade vi runt lite, tittade in på en utställning om trä och träets användningsområden inom bygge och byggnadsvård.

Vi satte oss på en bänk i perennträdgården och tog fram termosen. Fika för mig är inte som förr med kanelbullar eller mackor utan det blev macka och kex till G och till mig fanns det ost och paranötter OCH naturligtvis isvatten.
Vi satt i solen på en bänk och tittade på turister och hörde språk från hela världen, mycket tyska och engelska (amerikanska) men också japanska och danska.

Det är nåt Japantema nu i sommar, men vi orkade inte mer än att gå i skuggan bland barrträden och sedan blev det ett besök i butiken på vägen ut. Där finns det en hel del att införskaffa om man vill och är stadd vid kassa. Vackra krukor och amplar och specialfröer finns det, men också handflätade engelska korgar med äkthetsbevis(!) för 1350:-, teer, marmelader och lite pyssel.
Om jag hade haft trädgård hade jag säkert handlat lite på deras perennrea och kanske köpt några små japanska växter, men det blev inget köpt.
Om man inte vill ha fyrkantiga trampstenar i sin trädgård, så kan
man ha trampfötter!
På kvällen firade vi mina namnsdagar (Margareta och Johanna) med pannkakstårta och det var inte dumt.


3 kommentarer:

 1. Dejligt at lege turister i egen by :)
  Tænk jeg har aldrig lavet eller smagt en pandekagekage... Det må jeg lave om på !
  Knus

  SvaraRadera
 2. Miri:
  Ja, det är roligt och eftersom jag talar skånska så tror alla att jag är turist "på riktigt".
  Pannkagekage är otroligt gott. Egentligen ska det vara piskeflöde mellan varje pannkaka, men jag tycker att det är godare att ha det bredvid på tallriken.
  Du måste prova.
  Här kan du få lite roliga tips:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Pannkakst%C3%A5rtan

  Kram

  SvaraRadera
 3. Miri:
  https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/p/pannkakstaarta/

  SvaraRadera