lördag 30 augusti 2014

Kräftor...

Ikväll blir det kräftfest! Det bli mannen och jag, de tre sönerna och en sambo!
Vi kör oftast knytkalas nu när alla flyttat hemifrån och de har egna inkomster.
Vi köper kräftor och räkor, Anders och Ella fixar nåt gott till kaffet, Henrik köper öl och Johan, som jobbar i delikatessen på  Coop ordnar god ost och röra.
På den här sidan äter man havskräftor och igår inhandlades färska, kokta, fina sådana och förstås färska räkor. Men jag vill nog ha lite färg på bordet så det blir också några frysta, röda signalkräftor.Jag grävde fram "partylådan" för att hitta lite fåniga hattar och annat, men det fanns bar två stycken, så de fick bli bordsdekoration istället. Serpentiner är ju alltid kul och i lådan finns också '"födelsedagståget" som fick vara med på en hörna. Det var självskrivet på alla födelsedagstårtor när pågarna var små och nu får det komma fram i ljuset.
Kräftservetterna var slut så det fick bli räkservetter istället.
Så - nu är det klart och vi väntar bara på att alla ska drälla in, pratiga och bullriga och glada!

6 kommentarer:

 1. Låter hur underbart som helst, Ann!
  Vilken rikedom med tre söner! Eller döttrar! Vilket som.

  SvaraRadera
 2. Ja, det var underbart och en rikedom är det sannerligen. Som vanligt blev det mycket skratt och diskussioner och prat om allt från valet till nyinköpta skinnjackor!

  SvaraRadera
 3. Miri:
  Det blev verkligen roligt! Att umgås med sina vuxna ger så mycket glädje och insikter.
  Anders bjöd på Saffranskladdkaka med pistagegrädde. Underbart god!
  Det ska du prova!

  SvaraRadera
 4. Jag håller med om det roliga i att umgås med sina vuxna barn! Och sedan vårt barnbarn var 3-4 år ordnar hon alltid sångtävlingar. Roligast är Idol... jag är Laila, sonen är Alexander Barn och maken är Bagge - och barnbarnet kommer in som ny sökande med olika personligheter, olika röst och sånger i många omgångar.

  SvaraRadera
 5. Bloggblad:
  Visst är det kul! Så kul att ha sångtävlingar. Din dotterdotter verkar väldigt kreativ och jag hoppas att juryn inte är så otrevlig som de är på riktigt.

  SvaraRadera