lördag 19 september 2015

Lördagsgodis

Sover till halv tio och läser sedan tidningarna i sängen tillsammans med en stor kopp Zoegas!
Maken ser på träningsrundor i Formel 1 från Singapore och jag letar recept till fröknäcke!
På senaste tiden har jag slarvätit bröd och känner nu att det måste bli ordning igen. Kanske blir det lite knäckebrödsbak i eftermiddag.

Vi tar vagnen ner till stan och inhandlar jordens bästa "textilvårdsrulle" på Clas Olsson.
Som kattägare, stickare och symadam har jag provar ett otal olika sorter av det här rullarna med klibbpapper på. De flesta har varit kass.
Om inte rullen slutar att rulla, så lossnar själva handtaget eller så är det helt hopplöst att riva av pappret när det är luddigt - antingen det är perforerat en linje eller inte.
MEN nu är det slut på det lilla med ändå betydelsefulla problemet.

Hädanefter blir det enbart Clas rullar! Rekommenderas varmt!

Vidare till Knapp-Carlsson för att få tag i svarta spännen till två små specialbeställda väskor till en smärtpump som en sjuk bekant måste släpa runt på.

Själva väskan som hör till är svart och enligt ägaren "apful" så nu ska det bli ett leopardmönstrat i svart och vitt och en  blingvariant i kopparmetallictyg.

Det är en konstruktion som jag måste fundera på så att väskorna både blir snygga och funktionella till värden, som ska kunna avläsas och slangar som ska kunna sticka ut. Det kommer att bli en ryggsäcksvariant eftersom själva apparaten väger nästan 1½ kg.

In till skjortaffären för att maken behöver "jobbskjortor", men han hittar inga som faller honom på läppen och han ger upp det projektet.

Däremot köps det en träningsmatta till mig att ligga och göra bl.a. plankan på!

Jag har tittat runt på yogamattor, men oftast är det för tunna för att jag inte ska få ont i höftbenen och andra skånkar där jag ligger på golvet och gör det ena och det andra - allt enligt ett träningsprogram som Henrik skrivit ihop till mig. Men på Stadium fanns det en tjock en, som nog blir bra för mig. Den var inte billig, men det kan göra att jag kommer att använda den bara för den sakens skull.
-Ett skämspris, som maken kallade det, när han hivade upp pengarna!
-Ja, sa jag, det kostar att ha en frisk fru!

Slutligen besökte vi Stora Saluhallen och köpte kallrökt fläsk och också ost hos Ost-Anders på utsidan!

Sen åkte vi hem och drack mer kaffe!


Slut för idag!

3 kommentarer:

 1. Fläsk alltså, Gud vad gott det är, med rotmos till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Javisst är det! Till allt möjligt! Jag brukar lägga små bitar med en liten ostbit på och ugnen och äta sen som snacks! Himmelskt!
  Jag är såååå glad att vi äntligen hittat ett ställe som säljer kallrökt fläsk!
  Bara för ett tag sedan fick jag klart för mig att bacon här inte är rökt! Det är rimmat och sedan är det tillsatt RÖKAROM!
  Skandalöst!

  Hur är det med brittisk bacon?

  SvaraRadera