lördag 10 oktober 2015

Att tappa farten

Jag hade en hel lista i huvudet vad jag skulle göra idag. Kanske borde jag ha skrivit ner den eller hade jag kanske bara blivit stressad av det.
Först på listan stod att bära iväg hela kassen med böcker ner till loppisen i Finska Pingstkyrkan och sen kanske gå till bokhandeln och byta bok i bokcirkeln. Apoteket skulle få ett besök och glukosamin inhandlas och sen bara strosa runt lite innan det var dags att gå hem och fika lite.

Strax innan vi skulle gå (jo, mannen skulle gå med och bära den svintunga kassen med böcker) får jag ett sms från Eva, min poncholeverantör, om jag har lust att gå och fika. Vad svarar man på det? "Ja", naturligtvis! Så det blev lite galopp till loppisen och sedan raka vägen till bokhandeln.
Jag hade hoppats på att det finnas ett ex av nobelpristagarens bok, men icke...Jag har läst två tidigare och tycker att hon är en briljant författare. Hon beskriver fasansfulla saker och det i en stil som jag tycker mycket om.

Jag hann också till Apoteket och fick mig lite glukosamin. Jag har ätit de tidigare och det har hjälpt mot min artros i tummarna. Sen tog pillerna slut och nu har jag fått tillbaka värken. Därav inköpet för att se om det verkligen var det som hjälpte eller om det bara blivit sämre.
Sämre blir det förstås när jag stickar mycket men det tänker jag inte ge upp i första taget!

Fikastunden blev som den alltid är med Eva - jättemysig! Ni vet när man känner att man kan prata om allt och man skrattar och blir gråtmild och berörd, men sååå mysigt det är!
Dessutom är hon en fantastisk leverantör, som tar med sig varor till mig till fiket.

Hösten är en riktig ponchosäsong och det gäller att ha lite fina saker i lager. Idag blev det inköp av den smaragdgröna varianten!
Stickad poncho i 100%  lin.


Väl hemma igen efter ett par timmar började jag att klippa mig en höstjacka, men jag tappade farten när jag var tvungen att röja köksbordet för att snälle maken lagat middag till oss,
Men jag klippte i alla fall både bak- och framstyckena.  Det är ett lite roligt tyg, som är vändbart med fleece på ena sidan och nån slags nylon och vävt tyg på andra sidan. Jag fortsätter nog i morgon. Det behövs en ny jacka nu!5 kommentarer:

 1. Jag satt och undrade när du skulle tappa farten, men det gjorde du ju inte :) Min syster i Australien har artros lite här och där och äter glukosamin och tycker att det ger bra resultat. Här i huset finns också en burk, men jag glömmer bort pillerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På tal om att tappa faren så gjorde jag just det när jag skrev. :-/
   Jag har kompletterat texten med farttappningen!

   Radera
 2. Du hann ju med massvis med saker! Att tappa farten först till middagen måste väl vara mer än godkänt ;)

  Det är allt lite tufft, det att skriva att man börjar klippa sig en höstjacka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske det! Men det kändes som om jag skulle ha hunnit klippa klart jackan, men det berodde delvis på makens cykelverkstad i köket. Jag skyller på det! :-)

   Radera