torsdag 15 februari 2018

Tiggare med miljoner i fickan?

Det där med källkritik trodde jag att alla journalister kunde!

Tiggare med miljoner i fickan!

Det värsta är att det snabbt slogs upp på kvälltidningarnas löpsedlar och det är det som man minns - inte dementin om hur det egentligen var!

Snabbt eller rätt...?

Och gillar när det går fort???  bildkälla

10 kommentarer:

 1. Suck!
  Numera känner jag mig ofta som en främling i denna värld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men det gäller att streta emot så mycket man kan!

   Radera
 2. Jag är så nyfiken på var detta tar vägen. Tänker att de som storkonsumerar dylika artiklar idag växte upp utan att få det här med källkritik inpräntat. Barn som växer upp idag tvingas ju vara källkritiska på ett annat sätt och får också öva öva öva på just det i skolan. Frågan är om pendeln så småningom kommer att svänga tillbaka och det kommer att ställas högre krav på sanningshalten i media...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Ja, det gäller att vara vaksam, men trots att man pratat mycket och pratar allt mer om det i skolan, så har man liten chans mot all denna faktaresistens och falska nyheter som sprids så snabbt kors och tvärs över världen!
   Det är allt viktigare att läsa kritiskt!

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Ja så tråkigt och väldigt konstigt att inte ha mer fakta innan de "skriker". Det där med tiggare fastnar väl och har fastnat hos de flesta för vem läser dementier, då har ju nästa skandalrubrik redan fabulerats ihop.

  Något annat, tänkte på din eventuella lågfot eller vad det heter. Tror att inlägg kan göra susen, att du får gjutna efter din egen person, hur du går, står, lutar:-), vikt m m. Som är individuella och i material som håller, inte förändras. Vet här någon några som tillverkat och det måste finnas hos dig säkert med. (Denne någon är tyvärr död men läst om andra som arbetar på liknande sätt). I annat fall annars att få hjälp i sportbutik. Där de också kan undersöka fötterna. Och kanske se och ge rätt hjälp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för goda råd! Jag har redan inlägg, men nu har jag äntligen träffat en sjukgymnast, som har lång erfarenhet och verkar veta vad som bör göras. Han ingav stort förtroende och dessutom hopp! Woohoo!
   Ävven om det kan ta tid, så säger han att det kommer att bli bra OCH min teori om att det kommer från fötterna är riktig sa han!

   Radera
 5. Va? Lyckades jag radera min kommentar?

  Undra vad jag skrev, egentligen.

  Förmodligen något om "klickjournalistik". Typiskt slaskpress. Det gäller inte annat än att skapa händelser. Inte rapportera om nyheter.

  Aftonsladdret, Träckspressen och Kräkposten är sedan 1982 borta från min värld.
  Kvalitet obefintlig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nog var du snabb med att radera. Jag hann inte ens läsa kommentaren. Nej, några nyheter var det längesedan de här tidningearna kom med, men tyvärr r det ju många mä'nniskor som bara läser löpsedlarna och sen vet de...jojo...

   Radera