lördag 23 oktober 2010

Joe Bonamassa - en fullfjädrad gitarrist

Igår kväll var maken och jag och upplevde Joe Bonamassa. Upplevde är ordet, sa Bill till Bull, för det var en konsert som innehöll det mesta. Det spelades allt ifrån finstämda ballader till "heavy" metal riff, från solospel till "Joe and the band". Och vilket band!!! En fenomenal trummis, en duktig basist och en dämpad keyboard - Verkligen en totalupplevelse att sitta bland flera tusen och bara ge sig hän (nåja, lite i alla fall) efter mässdagarnas höga tempo.
Det dröjde en 5-6 låtar innan han sa ett ljud till publiken, sen kom ett "Thank you" och så körde han vidare. Lite mellansnack blev det sen men vi fick verkligen valuta för pengarna. Jag kommer att hålla utkik efter nästa konsert - var så säkra.
Det var en lång spellista han hade och bl.a. fick vi lyssna till det här:
och detta:

4 kommentarer:

Cicki sa...

Lite kul att du skrev detta just nu när jag sitter och har Joe i öronen. Sambon har laddat ner en clubspelning som han sitter och tittar på. När sambon och jag varit ihop i tre månader var vi och såg Gerry Moore som spelade på Cirkus. Det var också fantastiskt.Santana är i Globen till veckan. Tyvärr har vi inte råd att gå. Annars har det blivit ett konsertbesök.

Ruta Ett sa...

Cicki:
Det var faktiskt kul att du också är ett fan och hade honom i öronen. Både Gerry Moore och Santana tillhör också mina favoriter. Jag läste att Joan Armatrading kommer hit i november och spelar.Hon är också fantastisk!

Cicki sa...

Jag började gilla Gary Moore eftersom han spelade blues. Jag är en bluestjej. Sedan har sambon fört in de andra gitarristerna i mitt liv. Fast egentligen så fanns de där innan. Min första sambo gillade gitarrister men då var det mest Shadows, Sputniks och den typen av musik. Joan har jag aldrig hört talas om. Ska fråga sambon.

Ruta Ett sa...

Du kan läsa om henne på Google. En riktig blueskvinna, som nyss gett ut en ny platta.