lördag 9 oktober 2010

Tågbiljetter

Igår köpte jag tågbiljetter så att jag kan åka till Stockholm.
Vad jag ska göra där? Jo, den 19-21 oktober är det en EGET-FÖRETAG-mässa i Kista och den ska jag gå på. Jag vill skaffa mig information, inspireras och lyssna på intressanta föreläsare på seminarier om allt möjligt. Allt innan jag sätter igång men STORARTAT på allvar.
Min tanke är att STORARTAT ska designa, sy upp och sälja unika plagg i främst linnetyg, för stora, yppiga, breda, runda, tjocka (kalla det vad ni vill) kvinnor i fräcka starka färger, som man aldrig kan hitta i affärer och/eller på nätet. De får heller inte vara så dyra så att inte vem som helst nån gång kan köpa dem och känna sig fin i.
Jag har själv svårt att hitta kläder som jag tycker om utan är mest hänvisad till att köpa kläder som passar. Utbudet är så litet och så trist att jag oftast syr själv - men vad gör de som inte kan sy själv??  Det ska finnas kläder i storlekarna 48-60 har jag tänkt och kanske, kanske också i små storlekar. För det är lika svårt för små som stora kvinnor att hitta det de vill ha. Men 36-46:or kommer inte att hitta så mycket hos mig. Fast de har ju redan så mycket att välja på.
Det kommer också finnas accessoarer som matchar kläderna i form av sjalar, halsdukar, pulsvärmare, väskor och kassar m.m. Så är det tänkt!
Är inte det en bra idé, så säg?
(På bilden ses ett av mina egna plagg -  en brun sommarklänning med vita knappar och applikationer, som dekoration)

12 kommentarer:

Maj Korner sa...

Det låter som en bra idé! Och vad jag dessutom saknar är kläder i stora storlekar som inte gör allt för att dölja kroppen. Alla vill inte gå omkring i tält.

Ruta Ett sa...

Maj:
Just det. Det ska vara kläder som visar kroppens former också. Det håller jag verkligen med om.

Ginas stickverkstad sa...

Superbra idé. Hoppas att allt går bra. Klänningen är riktigt snygg.
Kram Gina

Anonym sa...

hej

Helt perfekt. jag kommer att bli Din första kund.Jag lovar.

Lena i Småland

headbangerhank sa...

Nu jävlar! GO!

Ruta Ett sa...

Gina:
Tack, det hoppas jag också.


Lena:
Hoppas att allt är så bra det kan med dig.
Du är så välkommen som kund.Jättekul!!


Headbangerhank:
Yeah, let´s roll!

Britt-Marie sa...

Jättefin kläning, en sån vill jag ha....

finaNina sa...

You go girl! Det är jätteroligt och inspirerande att gå på mässa, men man blir trööött också. Ta sköna skor! Jag gillad din affärsidé skarpt! Nu är jag ju själv tyvärr en sån där liten typ, men jag ska tipsa både mamma och moster! kram kram

Ruta Ett sa...

Britt-Marie:'
Sådana klänningar kommer att finnas i olika färger.

FinaNIna:
Tack för tipset om sköna skor. Första dagen blir det nog mest sitta för jag har anmält mig till en massa seminarier. Men lite gå ska jag också. Jag ser verkligen fram emot det.

Mildamakter sa...

Låter helt perfekt!
Linnekläder är ju dessutom beroendeframkallande om man väl har blivit van vid dem.
Det här blir hur bra som helst ska du se! :o)

Ruta Ett sa...

Mildamakter:
Själv älskar jag linnekläder och i starka färger. Det måste nån gång vara slut med de beige tälten som vi tjockisar erbjuds i butikerna. Vi vill också vara fina!!!

cosifan sa...

VILKEN KREATIVITET
Jag hoppas att det går bra för dig i Kista. Bra idé!