onsdag 1 augusti 2012

Textila gener

Det är så roligt att se att mormors och mammas gener går vidare genom generationerna. Idag kom Henrik hem och ville låna symaskinerna. Han läser till textilekonom på Textilhögskolan i Borås och här sitter han på sin lediga dag och syr en T-tröja till sig. Den ska bli långärmad och ha kanter i mörkblått mönstrat tyg. Det blir nog snyggt, tror den stolta mamman.

Sy, prova, sy, sprätta, sy, prova...

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Så roligt det måste vara med ett gemensamt intresse! Tänk, att sånt kan gå i generationer .,. man undrar om det är genetiskt eller miljön som påverkat - fast det är väl både-och -.

Lena sa...

Vad roligt att se och läsa. Här hemma har den genen hoppat över en generation. Jag är värdelös på att sy, men det handlar nog allra mest om bristande tålamod.

STORARTAT! sa...

Elisabeth:
Det är jätteroligt! Även Jphan, min mellan, är intresserad, men syr inte så mycket nu. Lagar mest jeans och annat...Men han kan om han vill!

STORARTAT! sa...

Lena:
Det är sant att man måste ha tålamod när man ska sy. Det är alltid nåt som jävlas...Nåt dom min mamma lärde mig är att man ska aldrig sluta innan man sprättat upp det som blev fel. Annars är det aldrig kul att börja igen efter ett tag,

STORARTAT! sa...

Johan heter han förstås :-)