onsdag 29 augusti 2012

Tryck

Det är nu 5 veckor sedan jag började äta LCHF-kost och på det stora hela tycker jag att det går lysande.
Syftet med LCHF för min del är att jag vill sänka mitt blodtryck så pass att jag kan sluta med mina blodtrycksmediciner. Jag har alltsedan jag drabbades av utmattningssyndromet haft högt blodtryck och ätit två mediciner mot detta, Felodipin och Enalapril.
När jag för ett tag sedan läste igenom alla biverkningarna noggrant, såg jag att jag har väldigt många av dem i olika hög grad, bl.a . huvudvärk, depression,  torrhosta, andnöd, svaghet, muskelkramper, tinnitus
och dem vill jag verkligen slippa. Om jag kan kontrollera mitt blodtryck med kost och slippa dessa biverkningar, så är det verkligen värt det.
Dessutom äter jag gott varje dag och sötsuget försvann på några dagar. Dock föll jag till föga i fredags och åt en pizza. 
Det var inte bra. Magknip dagen efter, sötsuget triggades igång och jag kände mig uppblåst och trött. Jag rättade in mig i ledet igen.

Jag mäter mitt blodtryck minst varannan dag sedan jag började med LCHF och sedan två dagar har jag slutat med min blodtrycksmedicin och idag var mitt blodtryck 140/92 dvs. ett värde som räknas som "normalt". 

Det bådar gott!

7 kommentarer:

Lena sa...

Bra jobbat! Vi försöker också tänka rätt när det gäller kosten här hemma och då handlar det mera om kolhydraterna, men min mans blodtryck och långtidssocker är på väg ner och det bådar gott. En blodtrycksmedicin har han tagit bort hittills.

Det är väl bra att det känns när man trillar dit på lockelser?

Elisabet. sa...

Å, bra gjort av dig, Ann!

Cicki sa...

Härligt att det fungerar.

STORARTAT! sa...

Lena:
Tack, jag försöker också äta så lite kolhydrater som det bara går. Det är super att kunna leva utan mediciner.
Det var bra att pizzan inte mottogs så väl - då vet jag att jag inte "tål" det. Det är lättare att hålla sig borta från dem då!

STORARTAT! sa...

Elisabeth:
Tack, men det har faktiskt inte varit jättesvårt!

STORARTAT! sa...

Cicki: Ja det känns bra!!

mossfolk sa...

Heja dig! Jag tycker att det verkar så svårt att följa en diet sådär. Speciellt lchf, det känns som om det är så väldigt mycket man inte får äta...