fredag 5 juli 2013

Invasion eller besök?

Sommar i stan kan också vara roligt!

Partille Cup är i full gång och 1100 handbollslag med ungdomar från 44 länder spelar matcher överallt. De "invaderar" skolor, bussar och spårvagnar och stan i allmänhet - många rynkar på näsan åt dem, men jag gillar det. Det händer nåt och alla är så trevliga och artiga. Jag pratade med några på vagnen häromdagen. Det var tjejer från Island och någon var här för sjätte gången. Resultaten hade väl varit sådär, men det var såååå kul att vara här och de längtade inte hem för fem öre.
Det är lite kul när man sitter på vagnen i godan ro och plötsligt WHAM! - in väller tre lag med föräldrar, tränare och ledare, med jätteväskor, vattenflaskor, svettiga så det ångar om dem och tjoar och pratar och skrattar. Ren och skär glädje och jag kan känna energin flöda och hur kul de tycker att de är att bara få vara med.

Bild från invigningen på Scandinavium. Bildkälla

Nästa vecka startar Gothia Cup och då blir det repris, fast då gäller det fotboll.
Liseberg får nog vänta några veckor på besök från mig.

2 kommentarer:

  1. Det förvånar mig inte det minsta att du tycker så. För mig är du en sån generös människa och jag förstår dig .., de gånger jag besökt Göteborg under Gothia Cup, så känner jag hur glädjen liksom smittar.
    Man blir helt enkelt glad av att se alla kämpande ungdomar.

    SvaraRadera
  2. Elisabet:
    Man kan förstås välja att låta sig irriteras av alla ungdomar och turister och det finns det många som gör. Men man behöver inte gå längre än till sig själv. Hur skulle jag vilja bli bemött på mitt livs hittills största äventyr?

    SvaraRadera