torsdag 25 juli 2013

Sitter på balkongen och svalkar mig med en iskall Corona efter turen i stan.På gräsmattan i parken nedanför är det en man som utövar yoga. (Jag trodde först att han inte mådde bra, för han stod så länge i en konstig ställning) Från lekplatsen hörs barntjut och någon brände av ett smatterband. Det kommer en doft från pizzabagarens fönster och inifrån vårt kök här jag matlagningsljud och fläkten i vardagsrummet brummar lite.

Jag gillar att bo i stan med alla ljud och dofter. Det kan bero på att jag alltid bott i stan och känner mig väldigt hemma bland asfalt och stenhus. Jag vet hur det asfalten luktar när det är regn i luften och jag tycker om billjud och spårvagnsgnissel. Det är ganska trevligt att komma ifrån stan då och då, men jag vet inte om jag skulle vilja bo på landet permanent. Jag är nog en asfaltblomma i själ och hjärta.

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det tror jag också att du är och tur att vi människor är olika!
Härlig beskrivning du gav här .., det var precis som att vara med!

Och jag log åt yogamannen.

När jag moppade till jobbet en morgon, upptäckte jag en man som låg på sidan på trottoaren - det var i Steninge -.
Jag tänkte att han antingen blivit svårt sjuk eller var dyngrak .., det visade sig - jag stannade och frågade om han behövde hjälp -, att han ägnade sig åt makrofotografering av någon liten blomma ,-)

qi sa...

Jag äääälskar också staden! Mer än jag visste... Håller med Elisabet, fin ögonblicksbild av stan...

Mian sa...

Jag trivs bra mitt i centrum där jag bor, särskilt på vintern (det är så praktiskt när någon har skottat på morgonen...) men jag älskar att vistas på landet, i Jans torp på sommaren. Det är lyxigt att ha både och.

Ruta Ett sa...

Elisabeth:
Häromdagen när jag cyklade till ateljén såg jag en äldre man som satt i sin bil med huvudet bakåtlutat och öppen mun. Jag var övertygad om att han blivit sjuk och knackade på bilfönstret. Han hoppade till och visade mig sedan tummen upp.

Ruta Ett sa...

qi: Jag får ganska ofta lappsjuka om jag är ute i naturen för länge och för länge kan vara en övernattning

Ruta Ett sa...

Mian:
Jag skulle gärna ha ett litet pörte nånstans vid havet, men vill absolut inte bo där.
Och för er insektsintresserade måste det vara perfekt att ha ett torp!