tisdag 23 juli 2013

Turist hemma

Idag bestämde vi oss för att "ta en sväng till stan". Vi tog spårvagnen till Linnéplatsen och gick längs Linnégatan i värmen. Det var faktiskt inte så mycket folk ute, som jag trodde att det skull vara. Mest såg vi turister med små kartor i händerna och spanande blickar upp mot gatuskyltarna.
Jag tycker mycket om att gå på Linnégatan, mest på den sidan där de gamla husen står kvar och drä affärslokalerna och restaurangerna är små "hål i väggen".
Ett mycket trevligt "hål i väggen" är Belgiska Pralinboden. Där köpte vi oss varsin  kall chokladdryck gjord på Valrhonachoklad och fås med isbitar i. Vi satt i solen utanför och bara njöööööt - ett besök rekommenderas varmt.

På hemvägen ett par timmar senare gick jag in en sväng i tygaffären runt hörnet och gissa om jag blev lycklig när jag fyndade vaxat linne i en underbar syrenlila färg. Det ska bli en jacka till hösten. Kanske en sån här:
 
 
...och med all säkerhet blir det en i vanligt linne också. En underbar modell!


 

5 kommentarer:

Cicki sa...

Vad konstigt att du köpte tyg....:-) Snygg modell iaf.

När vi var i Sundsvall så var jag ju bara tvungen att slinka in på Olssons igen. Det jag köpte i maj var ju uppsytt redan. Tunikorna jag sydde har blivit favvisar både för mig och dottern. Så nu handlade jag tyger för över tusenlappen, trikå, jeanstyg, kamoflagtyg och ett jättefint blustyg, som inte var fabriksstuv men på rean. Dottern köpte också ett gäng tyger som jag ska sy upp mer till henne.

Ruta Ett sa...

Haha, ja det var väl ovanligt! :-)
Men det gäller att smida medan järnet är varmt...Det där Olssons verkar vara rena guldgruvan.

Cicki sa...

Jag kollade nu om det skulle finnas någon butik i Gbg. Tyvärr så är nog Jönköping det närmaste för dig....:-)

Det jag köper så billigt är fabriksstuvar på kilopris. Visst händer det att något kan vara lite snett eller en färgskiftning, men när det bara är åt sig själv man syr så spelar det ju ingen större roll. Skillnad om det är för försäljning.

Ruta Ett sa...

Cicki:
Jaha, då kanske det får bli en liten tripp till Jönköping nån gång. Jag har läst om Olssons tyger på fler bloggar än din och det låter onekligen intressant.

Anonym sa...

Åh den gatan måste jag besöka nån gång, tack för tipset :)
Det kommer att bli en jättefin jacka!

Sommarkramar