tisdag 9 september 2014

Dagens gnäll

Väntar på att tvättmaskinen ska bli klar, så jag kan springa ner och hänga tvätten.  Åååååh, vad jag tycker att det är tråkigt! Inte att tvätta i sig, men att sortera tvätten, bära ner den i tvättstugan, tvätta, hänga upp i torkrummet, gå upp igen, vänta, passa tiden, gå ner igen...
Jag vill ha en egen tvättmaskin!

Idag fanns det bara tvättid mitt på dagen och det är tre timmar - inget hinner man och mellantiden blir inte heller nåt av. Bara stress att passa tiden och springa upp och ner i trappan.

Tänk att kunna tvätta när man vill och hänga upp UTE - det är min dröm. Och ändå är vi ju bara två personer i hushållet numera. Hur orkade vi springet när vi hade tre idrottande pojkar hemma? Det fattar jag inte nu.
Men man orkar det man måste! Så är det bara!
Blä!
bildkälla

6 kommentarer:

 1. Och jag som idag tänkte att det vore bra att ha en tvättstuga som jag var tvungen att nyttja på särskilda tider. Nu blir det aldrig klart i tvättstugan. Ständigt nåt att köra-hänga-stryka-mangla-lägga in...

  Fast... Jag minns ju hur det var innan vi skaffade egen... Inte var det kul det heller.

  SvaraRadera
 2. Bloggblad:
  Det knepiga är att det är så stressigt med att passa tider och att verkligen planera så att man hinner få tvätten torr tills passet är slut. Och allt detta spring upp och ner.
  Kan du inte låtsas att du bara får använda tvättstugan mellan 11-14?

  SvaraRadera
 3. Ja se gnälla ett tag det får man absolut lov ;-)) och tvätt...näpp de e INTE kul alls...utom när man lägger i nya lakan som torkat ute för det är njutning på hög nivå. Tycker synd om dig att du inte kan hänga ut ;-(

  Kram från Caja

  SvaraRadera
 4. Caleum:
  Tvätt som torkat utomhus luktar sååå gott! Det saknar jag verkligen!
  Kram från mig till dig!

  SvaraRadera
 5. Jag håller helt och hållet med.
  Det är nästan det allra bästa med att bo i hus .., att kunna hänga ut lakanen och ta in dem på kvällen, med doften kvar i själva lakanet.

  SvaraRadera
 6. Elisabet:
  När jag var liten och bodde i Malmö hade vi en gård med gräsmatta och där på gräset fanns torkställning. Jag brukade hjälpa mamma att hänga ut tvätt och ta ner också. Jag minns fortfarande doften och de krispiga lakanen och handdukarna.

  SvaraRadera